Infraestructures i serveis

El dany al port de Blanes del ‘Glòria’, reparat

El govern assegura el dic de recer i a la tardor reurbanitzarà els accessos

La direcció general de Ports de la Generalitat de Catalunya ha enllestit les obres al dic de recer del port de Blanes, afectat pel temporal Glòria el gener del 2020. El govern hi ha invertit 2,7 milions d’euros i en el dic s’hi han col·locat 20.000 tones d’escullera i s’ha reconstruït el tram d’espatller de 33 metres afectat per l’episodi de fa 16 mesos.

El director general de Ports, Joan Pere Gómez, va visitar ahir el moll del port i va exposar el projecte de reurbanització dels espais portuaris. A la tardor, hi haurà la urbanització de la part de ribera a l’entrada del port fins a la zona d’aparcament.

Gómez també va avançar que les obres, d’un cost aproximat de 800.000 euros, ajudaran a reordenar l’espai amb la creació de noves vies per a la circulació de vehicles, així com nous itineraris per a vianants amb l’ampliació de voreres per millorar la mobilitat al port, segons informa el consistori. L’any que ve, la confraria preveu canviar la coberta de la instal·lació.

En la visita d’ahir, a la qual no va assistir, finalment, el conseller en funcions, Damià Calvet, hi van ser presents, entre altres, l’alcalde, Àngel Canosa (ERC); el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell (En Comú Podem); el patró major de la confraria de pescadors, Òscar Moya, i el gerent del Club de Vela Blanes, Héctor Espadas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia