Medi ambient

medi ambient

Tiana estalviarà un 25% del rebut de l'enllumenat públic

L'Ajuntament inverteix 380.000 euros per canviar els fanals del poble

El govern municipal calcula que a partir del 2011 pugui deixar de pagar 30.000 euros anuals de la factura elèctrica

L'Ajuntament de Tiana inverteix 380.000 euros per canviar l'enllumenat públic del poble. Hi ha diverses fases per a l'execució d'aquest projecte, que comença a la zona del centre del poble i continuarà a les urbanitzacions. Tota la reforma, que es va començar al febrer, està previst que s'acabi al mes de setembre i suposarà un estalvi aproximat del 20 al 25% d'energia elèctrica a partir del 2011. En números absoluts, aquesta quantitat significa que cada any el consistori deixarà de pagar 30.000 euros corresponents a la factura elèctrica de l'enllumenat públic.

En total, s'instal·laran 200 lluminàries de distribució nova i amb un sistema de doble nivell, cosa que permetrà, a partir de la una de la matinada, que es redueixi la il·luminació un 50%. També s'estan instal·lant 600 làmpades noves. L'Ajuntament ha apostat per canviar les làmpades de vapor de mercuri per làmpades de halogenurs ceràmics metàl·lics i de vapor de sodi d'alta pressió. Ha triat aquesta opció en lloc dels díodes electroluminescents (LED) o les làmpades de baix consum perquè reprodueixen millor els colors amb llum artificial i estalvien molt més que les antigues làmpades de vapor de mercuri, d'alta contaminació lumínica.

Doble funció

L'alcalde de Tiana, Emili Muñoz (Gent), considera que amb aquestes actuacions “es compleix una doble funció: ser més ecològics i més econòmics”. A més, l'alcalde explica que ja s'han detectat punts del municipi on ara la il·luminació és “excessiva”, com el passeig de la Vilesa i el camp de futbol vell. Per últim, està previst que l'equip de govern demani una subvenció al Departament de Medi Ambient per completar l'actuació d'estalvi energètic lumínic en altres zones com ara l'eixample de Tiana.

LA XIFRA

600
làmpades noves
s'estan instal·lant a Tiana per reduir el consum de la despesa elèctrica un 25% a partir de l'any que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.