Medi ambient

El corall vermell de la costa catalana estarà més protegit

D'ençà d'aquest estiu no es pot recollir a menys de 50 metres de profunditat

Diverses peticions i entitats de defensa del medi reclamaven mesures a favor d'aquesta espècie protegida

La sostracció del corall vermell al litoral nord-català serà més complicada a partir d'ara. La pesca queda autoritzada entre els mesos de maig i setembre, però la nova reglamentació prefectoral, aprovada el mes de juny passat, prohibeix ara aquesta pesca a profunditats inferiors a cinquanta metres. Aquesta pesca també queda prohibida en el perímetre de la reserva natural de Cervera-Banyuls. Una de les principals característiques del corall vermell català és precisament que es troba molt a prop de la superfície, entre 15 i 50 metres de profunditat, cosa que el fa particularment vulnerable, i alhora atractiu per als pescadors de corall.

El Consell General, que gestiona la reserva marina i intervé en la protecció del paratge Natura 2000 Posidònies de la costa de les Alberes, ha emès aquesta setmana un comunicat en què es felicita d'aquesta nova restricció, i recorda que Christian Bourquin havia intervingut en diverses ocasions en aquest sentit.

Aquests últims anys diverses mobilitzacions havien reclamat una nova reglamentació per protegir el corall vermell de la costa nord-catalana. L'alerta va ser donada l'estiu del 2009 a Cervera, on els habitants de la població van poder seguir les actuacions d'un pescador professional de corall vermell. A iniciativa d'una veïna, Sophie Canovas, es van començar a recollir signatures per oposar-se a aquesta pesca. A continuació una altra petició va ser feta des de Banyuls de la Marenda per Margarida Aroles, que també va interpel·lar els responsables polítics locals i estatals.

Finalment, Joseph Travé, president del Comitè de Conservació de la Natura dels Pirineus Orientals (CCN-PO), va ser qui va preparar l'argumentació científica entregada a les administracions afectades, i que han justificat l'última restricció en la reglamentació prefectoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.