Medi ambient

BAIX EBRE

La venda de tonyina duplica les captures

Un informe de l'entitat ecologista Pew conclou que el volum de tonyina roja que es comercialitza cada any duplica les captures autoritzades. Tot i que l'Associació de Pesca, Comerç i Consum Responsable de Tonyina Roja (de la qual forma part el grup Balfegó) considera que l'estudi és poc rigorós perquè no és té en compte que les tonyines poden estar fins a tres anys a les granges d'engreix, l'entitat ha manifestat la seua preocupació per l'impacte que pot causar la pesca il·legal sobre l'estoc de tonyina. Així, l'associació de tonyinaires ha presentat un escrit a la Comissió Europea pels dubtes que pot generar l'informe de Pew i perquè se sancionen els infractors si es poden detectar.

Segons els tonyinaires de l'Ametlla de Mar, el recurs s'està recuperant i n'és una prova que l'organisme internacional que regula la pesca de túnids (ICCAT) enguany no preveu retallar la quota de captures. En aquest sentit, l'any passat la quota de tonyina roja autoritzada va ser de 12.900 tones, unes 600 de les quals per a les embarcacions de l'Ametlla. La pròxima reunió de l'ICCAT començarà el 9 de novembre a Istanbul.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.