Urbanisme

municipal

urbanisme

Sant Vicenç ha de decidir si aprova el POUM

Si l'Ajuntament hi dóna el vistiplau provisional en el ple d'avui, el planejament podria estar llest a principi del 2017

El pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Sant Vicenç de Torelló pot fer un pas important per desencallar-se si avui al vespre el ple de l'Ajuntament l'aprova provisionalment. Aquest tràmit, que ja s'havia de fer en l'últim ple de l'anterior mandat, serà el pas previ perquè Urbanisme en faci l'aprovació definitiva, amb la qual cosa, amb vista a principis del 2017, el municipi ja disposaria del nou planejament.

El POUM que s'ha d'aprovar es va començar fa deu anys. Des del 2006, el principal escull que hi ha hagut ha estat el possible creixement de l'escorxador Mafriges, a l'entrada del poble. Aquesta empresa, instal·lada a Sant Vicenç de Torelló des del 1983, ha signat un conveni amb l'Ajuntament, en el marc d'aquest nou planejament, en el qual es defineix exactament quines actuacions pot fer en els pròxims anys. Segons el POUM, Mafriges –objecte de crítiques diverses per part del veïnat– no pot créixer més quant a sòl, i totes les ampliacions que faci han de quedar restringides a la zona blanca. En virtut d'aquest conveni, l'escorxador es compromet a fer algunes millores, com ara ampliar la zona de la depuradora per evitar les pudors, un dels motius de les queixes dels veïns. També es preveu que les entrades a la fàbrica per dalt quedin tancades i només s'hi accedeixi per baix, de manera que molesti menys el trànsit de la zona veïnal. “El planejament deixa clar a Mafriges què pot fer i què no, i a partir d'aquí qualsevol actuació s'haurà de pactar amb l'Ajuntament”, comenten fonts municipals.

Una realitat diferent

El POUM va començar-se a treballar el 2006 amb unes previsions d'augment demogràfic que no s'ajusten a la realitat actual. Les zones del municipi on es preveia un creixement s'han eliminat i només se n'ha deixat una, a la recta que va des del nucli urbà de Sant Vicenç fins a l'Escola Lloriana. El que sí que preveu el nou planejament és un terreny per fer el nou cementiri. Als altres nuclis de població (Borgonyà i Vila-seca) tampoc es preveuen gaires canvis en el desenvolupament urbanístic dels pròxims anys. En el cas de Vila-seca serà mínim, segons les mateixes fonts, i a Borgonyà s'està fent el pla especial, del qual fa uns mesos es va presentar l'avantprojecte als veïns i el qual, una vegada estigui aprovat, s'annexarà al planejament de Sant Vicenç de Torelló (amb Normes Subsidiàries del 1983).

De totes maneres, tampoc s'estimen canvis urbanístics notables. Tot i que el POUM preveu un planejament a llarg termini, cada sexenni pot haver-hi un replantejament.

LA DATA

2006
és l'any
en què Sant Vicenç de Torelló comença a treballar en el pla d'ordenació urbanística municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona