Urbanisme

Viladamat ja té nou POUM, un dels primers elaborats per un govern de la CUP

La comissió d'Urbanisme de Girona valida el nou planejament urbanístic, que redueix el sòl urbanitzable i preveu els terrenys necessaris per renovar l'escola

El nou pla urbanístic de Viladamat redueix considerablement el sòl urbanitzable del municipi, que queda en un 23% del que era 10 anys enrere: s'ha passat d'una previsió de 166.796 m² el 2006 a 38.656 m² actualment. La comissió territorial d'Urbanisme de Girona, que ahir va validar aquest POUM, valora positivament aquesta evolució, ja que considera que el municipi “ha ajustat el creixement previst a l'actual context econòmic i social, limitant el creixement residencial a 140 nous habitatges”.

Urbanisme també destaca que el nou POUM preveu un sector per a activitat econòmica, a llevant, entre les edificacions comercials situades al llarg de la carretera, que s'han considerat sòl urbà.

Més sòl públic

El pla aprovat ahir passa a ser el primer de la demarcació que ha estat elaborat per un govern municipal de la CUP. L'alcalde, Robert Sabater, en destaca, a més de la reducció de sòl urbanitzable, els convenis de cessió anticipada per augmentar el sòl públic (en l'anterior POUM n'hi havia un, i ara se n'han concretat nou), que permetran a l'Ajuntament disposar de més sòl públic i, sobretot, disposar dels metres quadrats necessaris per poder construir en el futur una nova escola. Sabater també recalca la manera com s'ha redactat el POUM, impulsant un ampli procés participatiu per aconseguir el màxim consens i informar la població (21 reunions amb afectats, dues audiències públiques i una consulta popular); aquesta concertació també va ser elogiada per la comissió d'Urbanisme.

Cooperativa d'habitatge

Altres característiques d'aquest POUM són, per exemple, la reducció de la superfície mínima de les parcel·les perquè siguin més assequibles, i la previsió de reservar unes parcel·les per a la creació d'una cooperativa d'habitatge, inspirada en l'exemple de Marinaleda, a Andalusia. En aquests terrenys (que es reservarien a gent empadronada al municipi), i a través d'una cooperativa de construcció, es facilitarà l'edificació d'habitatges de manera col·lectiva i conjuntament amb l'Ajuntament, per rebaixar-ne el cost per als usuaris. L'alcalde, però, explica que aquest projecte no arrancarà immediatament perquè se situarà en un sector que serà dels últims del POUM a desenvolupar-se.

LA XIFRA

38.656
metres quadrats
és la superfície urbanitzable prevista en el nou POUM. El 2006 la previsió era de 166.796.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia