Recullen 300 signatures contra la construcció de 118 pisos a la finca de Can Botei, a Premià de Dalt

L'alcalde els insta a negociar la densitat amb els propietaris dels terrenys

«No estem d'acord amb el model de creixement urbanístic del municipi.» Així de clar s'expressa Susanna Ros, la representant dels veïns crítics. Ella i quinze persones més recorren aquests dies el municipi recollint signatures contra l'elaboració del pla parcial de Can Botei, on es preveuen construir vuit blocs de pisos i diverses cases unifamiliars. En total seran 118 habitatges, dels quals 24 seran de protecció oficial i 24 més de preu concertat en una finca que té quasi 51.000 metres quadrats de superfície.

Ros assegura que el municipi no està preparat per a un creixement demogràfic tan elevat. Sostenen que amb les urbanitzacions de Can Werboom i La Fàbrica Premià de Dalt ja experimenta un augment de població que pot desbordar els serveis. «Els carrers i els equipaments no estan preparats per assumir més usuaris», es lamenta una veïna.

Una visió que no comparteix l'alcalde del municipi, Joan Baliarda (CiU), que apunta que des del 1985 el sòl de Can Botei és qualificat com a urbanitzable i, per tant, és lògic que s'hi construeixi. A més, Baliarda explica que l'índex d'edificabilitat, de 0,25, «no és especialment elevat». Tot i això, l'alcalde premianenc assegura que el pla parcial no passarà a aprovació en els propers plens i que no serà fins d'aquí a un temps que es discutirà la seva aplicació. «Si volen que es redueixi la densitat, insto els veïns que negociïn amb el propietari dels terrenys», conclou l'alcalde. De fet, demà hi ha prevista una reunió entre aquestes dues parts: veïns i amos de la finca.

Manifestacions i Facebook

El grup de crítics amb el pla està disposat a recórrer a diverses plataformes per fer arribar la seva veu a tots els habitants de Premià de Dalt. Per això ja ha obert un grup a la xarxa social Facebook (Salvem Can Botei-Premià de Dalt), que ahir al vespre ja tenia 138 membres. A més, el col·lectiu, que en els propers dies podria constituir-se en associació, no descarta iniciar mobilitzacions si els propietaris dels terrenys i els representants polítics es neguen a negociar. En aquest sentit, els veïns afirmen que assistiran al ple municipal el dia que el tema es discuteixi, i que presentaran les al·legacions pertinents en cas que el pla parcial s'acabi aprovant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona