Comencen a treure les tapes del carrer Barcelona de Girona amb el dispositiu especial per l'amiant

Una vela, vestits i contenidors especials van ser necessaris per fer els treballs

El Departament de Treball va donar la setmana passada el vistiplau als treballs que cal realitzar al carrer de Barcelona i ahir a la nit l'empresa Tallers Girona va començar l'operació. El vistiplau de Treball és obligatori per garantir la seguretat dels treballadors i de la resta de ciutadans a causa de la manipulació d'un paviment que conté el perillós amiant.

L'operació suposa que es talli al trànsit un tram de la via en un sol sentit mentre duren els treballs, que consisteixen a rebentar l'asfalt, treure la tapa de ferro o conservar-la si no està malmesa, fer-hi una petita obra i tornar a asfaltar per garantir que la tapa se situa al mateix nivell que la resta de la calçada. És una operació que es fa a tots els carrers quan es reasfalten, però en aquest cas cal el dispositiu especial per la presència d'amiant a sota el quitrà.

Nou nits traient tapes

Si es compleix la planificació, ahir es van treure les dues primeres tapes i caldran nou nits per fer l'operació a la vintena de tapes de claveguera que hi ha al carrer Barcelona o carrers que travessen aquest eix viari. Tot el material extret es diposita directament en un contenidor on s'alerta que els residus contenen amiant. Aquests contenidors es transporten a un abocador a Castellolí, on fan un tractament especialitzat d'aquest residu altament tòxic. Els treballadors encarregats de tota l'operació i manipulació anaven equipats amb uniformes especials d'un sol ús per evitar la contaminació, amb màscares i recoberts de mans i peus per garantir la seva seguretat. L'operació especial va a càrrec de l'empresa Tallers Girona, una de les firmes acreditades per a la manipulació d'aquest material. El finançament d'aquesta operació es fa també mitjançant el fons estatal d'inversió local, ja que el reasfaltatge d'aquest eix viari es va abaratir com a conseqüència de la impossibilitat de rebaixar l'asfalt perquè hi havia amiant a la base del carrer.

La notícia de la presència d'amiant al carrer de Barcelona va arribar per sorpresa a l'estiu amb les prospeccions prèvies a l'asfaltatge, que finalment es va fer sense fresar la calçada per no tocar l'amiant que hi ha.

k

Més fotos del procés, a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona