Urbanisme

La carretera de Molins tindrà voreres més amples

Els veïns escullen el pla de reforma que prioritza les voreres sobre l'aparcament i les bicis

Un total de 1.854 ciutadans han votat un dels tres projectes diferents que l'Ajuntament va encarregar

La carretera N-340 al pas per Molins de Rei tindrà les voreres més amples. Així ho han decidit els veïns del municipi que durant la setmana passada van votar entre els tres projectes de reforma que els oferia l'Ajuntament: un que tingués voreres més amples, un altre que prioritzés més places d'aparcament i un altre que incorporés un carril bici. El consistori va voler implicar els ciutadans en la reforma de la carretera i va encarregar a l'Àrea Metropolitana de Barcelona tres propostes diferents que va sotmetre a votació. Totes tres van quedar força igualades. La proposta guanyadora, la C, va rebre el suport de 659 persones. La proposta A, que planejava mantenir la configuració actual de la carretera i que preveia més places d'aparcament –112 en total; les altres dues propostes en preveien 64– va obtenir 616 vots. I la B, que proposava perdre un carril d'aparcament per guanyar-hi un carril bici segregat, va ser l'opció preferida de 569 votants. Deu vots van ser en blanc. En total, es van acostar a les urnes virtuals i telemàtiques 1.854 veïns dels 21.012 que tenien dret a vot. Set de cada deu van votar per internet, tot i que a l'oficina d'atenció ciutadana es van registrar cues per votar el cap de setmana passat, i les dones van superar els homes.

L'alcalde, Joan Ramon Casals, va valorar ahir que “el fet que hi hagi hagut tanta participació i que les tres propostes hagin obtingut tants vots demostra que tots tres projectes eren bons”. La regidora de Participació Ciutadana, Laura Soto, es va mostrar satisfeta per l'èxit “d'un procés tan ambiciós com aquest”. Aquest tipus de consultes “es consideren un èxit si mobilitzen un 3% de la població i nosaltres ens hem acostat molt al 9%”, va assenyalar la regidora de Participació Ciutadana.

El projecte suposarà una inversió que podria superar els sis milions d'euros i, segons el govern municipal, és el més important que s'abordarà aquest mandat. Inclourà els 1.250 metres compresos entre el carrer Riera Bonet i el pont que travessa l'A-2. Es treballarà perquè les voreres passin dels 3,40 metres actuals als 4,5. A més, es renovarà l'arbrat i la jardineria i s'instal·laran llums LED amb doble il·luminació. El mobiliari urbà se substituirà, així com el clavegueram, la xarxa d'aigua potable, els semàfors i la senyalització viària, i la plaça de la Bàscula tindrà un pas elevat. La voluntat del govern municipal és que l'N-340 es consolidi com a eix comercial, que millori la seva imatge i que desapareguin els cables elèctrics. Segons el primer tinent d'alcalde, Xavi Paz, “a partir d'ara el govern treballarà per implementar la proposta que s'ha escollit perquè la nostra aposta és transformar el municipi fent-lo més atractiu i millor per a tothom”.

LA XIFRA

6
milions d'euros
costarà aproximadament la reforma de l'N-340, un tram de 1.250 metres de llargada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia