Urbanisme

Llum verd a Tossa per a un hotel a Santa Maria de Llorell

L'equipament substituirà una zona comercial i un restaurant, que hauran d'anar a terra, i es farà una millora dels accessos

Té un àmbit de 8.000 m² i el nou hotel tindria entre 90 i 100 habitacions

El ple de Tossa va aprovar per unanimitat una proposta de modificació del pla d'ordenació urbanística municipal presentada per les societats Centro 200 SL i Sonnen SA que refarà l'accés a la urbanització de Santa Maria de Llorell, a la carretera que porta a Lloret de Mar, i hi preveu també la construcció d'un hotel.

Segons va explicar l'alcaldessa, Gisela Saladich, els promotors tenen intenció de construir-hi un hotel de 90 habitacions, i per fer-ho caldrà tirar a terra dues edificacions ja existents: un restaurant i un supermercat que estan pràcticament a tocar de la carretera. El regidor d'Urbanisme va informar de la proposta, explicant que s'eliminarà el vial interior que hi ha actualment, paral·lel a la carretera, “i es complementen els usos actuals de la peça de serveis privats amb els usos hotelers per poder facilitar la transformació de l'àmbit”. Es proposa també una peça de zona verda per, a banda de millorar les condicions d'espais lliures d'ús públic generals, “fer de coixí i de filtre entre el teixit residencial consolidat i els nous usos proposats”. La modificació afecta dos àmbits. La primera part són les edificacions d'usos comercials a tocar de l'accés a la urbanització, i en bon estat de conservació, que històricament estaven ocupats per usos d'oficines i serveis i, des dels últims 12 anys, per l'associació de veïns. La superfície d'aquest àmbit és de 200 m². La segona part correspon a la zona on hi ha usos comercials, restauració i aparcament, que són dels anys seixanta i setanta. A l'interior d'aquesta peça hi ha tres pistes de tennis i una piscina “absolutament en desús”. La proposta, segons va explicar Mohedano, preveu que els aparcaments, zones verdes i equipaments passin del 12,65% que preveu el pla general al 32,43% i l'aprofitament privat passi del 87,35% al 67,57%. La portaveu de CiU, Imma Colom, va manifestar el suport del seu grup a la proposta: “Estem contents. Inicialment s'hi havia plantejat fer habitatges i un vial, i Urbanisme va tenir el seny necessari per dir que no podia ser, i el propietari va optar per una zona hotelera, d'uns 8.000 m².” Per Colom, és bo arreglar l'entrada de Santa Maria de Llorell: “El que volem és que faci el màxim de goig i que hi hagi promotors amb seny.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia