Urbanisme

Habitatge

Montgat ultima la promoció de pisos de l'antiga Farggi

El projecte urbanístic avança per la via administrativa després que el ple hagi aprovat la modificació provisional del PGM

S'hi faran un màxim de 165 habitatges i el 30% seran de protecció pública

La transformació de l'illa que havia ocupat la fàbrica de gelats Farggi, a Montgat, tira endavant. En aquest espai, situat al barri de les Mallorquines, molt a prop del límit del municipi amb Badalona, està previst aixecar una promoció immobiliària que tindrà un màxim de 165 habitatges i 291 places d'aparcament, aproximadament.

La trajectòria d'aquest projecte urbanístic es va encetar l'any 2008, quan la fàbrica va decidir marxar de Montgat per la impossibilitat de poder créixer a l'espai que ocupava. En aquell moment, es va optar per traslladar el sòl industrial a un altre punt del municipi i es va iniciar la tramitació urbanística per requalificar el terreny, que va passar a ser sòl residencial.

L'espai està delimitat per l'autopista C-31, el passatge Pare Claret, els carrers de Joaquim Costa i Arno Jager i la carretera BV-5008 de Montgat a Tiana. Ocupa una superfície de 13.446,40 m². D'aquests, 780 tindran usos comercials i la resta, 12.666,40 m², estaran destinats a sòl residencial. Dintre de la superfície edificable, 8.866,48 m² seran per a pisos lliures, 2.533,28 m² es reservaran per a habitatges de protecció pública en règim general i 1.266,64 m² per a pisos de protecció pública en règim concertat. D'aquesta manera, la proporció és d'un 70% de pisos lliures i un 30% de pisos de protecció pública. Per a cada pis lliure s'estableix una dotació de dues places d'aparcament, mentre que a cada pis de protecció pública li correspon una plaça de pàrquing i per cada 50 m² d'ús no residencial hi ha també un estacionament.

Illa oberta

L'edifici projectat tindrà finalment forma de L, tot i que en un principi s'havia apostat per una illa tancada. D'aquesta manera seguirà el model del nou barri iniciat a la promoció de Residencial Montgat, uns metres més enllà. L'alçada dels blocs projectats anirà de planta baixa més quatre pisos fins a planta baixa amb sis pisos més golfes. D'aquesta manera es donarà continuïtat a les alçàries ja existents dels habitatges de nova construcció al mateix sector de les Mallorquines.

El ple municipal de Montgat ha fet recentment l'aprovació provisional de la modificació del pla general metropolità (PGM) després d'haver rebut els informes ambientals favorables. Ara la tramitació retorna a la comissió territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona per a l'aprovació. Un cop tancat el tràmit d'al·legacions, el ple farà l'aprovació definitiva i es podran atorgar els permisos necessaris per començar les obres. El regidor responsable d'Ordenació del Territori, David Sánchez, no vol avançar, de moment, en quin termini serà.

LA XIFRA

3,15
milions d'euros
rebrà l'Ajuntament de Montgat dels promotors de l'illa Farggi; una part serà en pisos socials.

Pagament en diners i habitatges

El conveni signat el 2008 entre l'Ajuntament de Montgat i els propietaris de l'illa Farggi fixava que l'Ajuntament havia de rebre 3.150.000 euros en concepte d'aprofitament del 10% de l'operació. L'Ajuntament s'ha mantingut ferm en aquest punt i no s'ha plantejat renunciar a aquests diners, tot i que en moments de dificultat per tirar endavant el projecte urbanístic, els promotors havien plantejat la possibilitat de renegociar la quantitat econòmica pactada, tal com ha reconegut l'alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané. D'aquests diners, ja s'han pagat 200.000 euros. De la resta, mig milió d'euros s'abonaran mitjançant el lliurament d'habitatges de protecció pública de règim general, al mateix edifici, que es destinaran a finalitats d'interès social d'acord amb la normativa vigent. La resta de la quantitat, que es pagarà en efectiu, es destinarà íntegrament al Patrimoni Municipal del Sòl.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia