Urbanisme

Municipal

Malgrat es compromet a fer el passeig

El govern quadripartit vol iniciar l'ambiciós projecte el 2018, s'hagi resolt el tema de la riera o no

És un dels deu acords consensuats que s'executaran aquest mandat

El govern de Malgrat –JxM, ERC, el PDeCAT i la CUP– afrontarà el 2018 una de les grans assignatures pendents del municipi: la urbanització i millora del passeig Marítim. El projecte s'inclou en una llista amb nou compromisos més que s'han d'executar en el que queda de mandat, segons l'acord a què han arribat les quatre forces. “Són projectes viables, assumibles i necessaris per al desenvolupament del poble que volem”, va precisar ahir l'alcaldessa, Carme Ponsa (JxM), acompanyada d'un representant de la resta de grups.

El projecte de millora del passeig, un espai que data de principi dels anys vuitanta, ja va ser redactat el 2013 i ara el govern treballa per adaptar-lo a la situació actual. La inversió inicial es preveia superior als 6 milions, que sufragaria l'Ajuntament –amb bona part dels diners del superàvit d'aquest any– i a través d'aportacions especials dels propietaris de les finques de la zona. “Volem començar l'octubre de l'any vinent i tenir-les enllestides si pot ser abans d'acabar el mandat”, va dir la portaveu del govern, Neus Serra (PDeCAT), que va assegurar que el projecte tirarà endavant “independentment que l'ACA hagi fet la feina que li correspon a la desembocadura de la riera”.

Aquest projecte “estratègic per al desenvolupament econòmic de Malgrat”, però, no és l'únic compromís que ahir van presentar els membres de l'equip de govern. Independentment de les iniciatives que ja s'han començat a posar en marxa, la llista de deures recull també l'obertura de l'avinguda Mediterrània i la connexió amb el carrer Sant Elm, i la construcció d'una pista polivalent –totes dues reclamades pel PSC–. “Els 800.000 euros que s'havien de destinar a comprar Can Palomo es destinaran a la pista per a activitats esportives i culturals”, va explicar Núria Casajuana (CUP), que hi va afegir que la instal·lació “és una necessitat avalada pel poble”. De moment, s'està acabant d'estudiar-ne l'emplaçament definitiu entre dos o tres espais al municipi, tot i que el govern local va admetre que ja n'hi ha un que té més números que els altres.

Accions socials

El regidor de Participació i Atenció Ciutadana, Ramir Roger (ERC), va posar l'accent en la posada en marxa de l'oficina d'atenció ciutadana (OAC) a la planta baixa de l'edifici consistorial. “Cal centralitzar i fer més accessible l'atenció a la ciutadania”, va dir. Paral·lelament, el pla d'actuació contra els grafits, les pintades i els tags, el canvi i la millora dels espais infantils de diverses places, els comptadors solidaris d'aigua i la redacció del mapa del patrimoni i la creació del consell històric del poble de Malgrat també s'inclouen en el paquet de compromisos.

Finalment, destaca l'inici d'un programa d'habitatge d'inclusió social i del servei de mediació de lloguer social, a partir del qual el consistori gestionarà cinc pisos per donar resposta a la demanda creada. “Es preveu un cost d'entre 20.000 i 30.000 euros i el compromís és per cinc anys”, va matisar Serra.

L'últim compromís de la llista facilitada ahir correspon al futur de la Pilona. L'objectiu és “fer un estudi de l'adequació del projecte de consolidació a les necessitats d'avui i la seva catalogació com a bé cultural d'interès local”. “Volem ser coherents i conseqüents amb els malgratencs i no vendre fum, perquè creiem que disposarem dels diners a partir del 2019”, va assenyalar Roger.

LA FRASE

Són projectes viables, assumibles i necessaris per al desenvolupament del poble que volem
Carme Ponsa (JxM)
alcaldessa de malgrat de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.