L'Ajuntament de la Vall d'en Bas es fa promotor per finançar tres serveis nous

Construirà naus al polígon de la Serra i els guanys seran per al geriàtric, el museu i l'alberg

En temps de crisi, imaginació. L'alcalde de la Vall d'en Bas, Miquel Calm (CiU), ha afirmat que amb l'obertura del túnel de Bracons el seu municipi s'hi juga el futur si no adequa les infraestructures i els serveis, i que l'actual context de crisi econòmica no ha d'aturar-los en aquest sentit. Per això, s'ha empescat una fórmula original que consisteix a convertir l'Ajuntament en promotor i constructor ocasional. En aquest cas, es tracta de construir naus industrials.

Tot plegat li ha de permetre obtenir uns recursos econòmics extres que serviran per consolidar el finançament de les obres de més envergadura que en l'actualitat s'estan duent a terme o bé que es començaran aviat al municipi.

Val a dir que el govern local ha tingut la sort que els propietaris dels terrenys del polígon de la Serra en qüestió els els han venut a un preu assequible a condició que fos precisament l'Ajuntament qui tutelés l'ús que se'n fa i sobretot que els beneficis revertissin al municipi. I així ha estat.

Aquests terrenys són a tocar del giratori d'accés a l'eix de Bracons i a la variant de Sant Esteve d'en Bas. En concret, l'Ajuntament hi promou la construcció d'un total de catorze naus industrials arrenglerades que tindran una gran façana comuna vidriada que, segons Miquel Calm, donarà qualitat a la zona i endreçarà l'accés nord a Sant Esteve d'en Bas.

Es farà una primera fase, que té un cost d'un milió d'euros, en què es preveu la construcció de set naus, en les quals ja hi ha empreses interessades i fins i tot que han fet la paga i senyal.

L'Ajuntament, segons explica l'alcalde, subcontractarà les obres a l'empresa constructora que faci l'oferta més bona. Quan s'hagin ocupat els set locals, es tirarà endavant la segona i definitiva fase. De moment, un equip d'arquitectes ja ha dissenyat l'edifici i està treballant en els plànols.

Els beneficis que l'Ajuntament de la Vall d'en Bas obtindrà en aquesta promoció han de servir per completar la inversió al nou centre de dia i residència per a persones de la tercera edat d'una vuitantena de places que ja s'està construint a tocar de la carretera dels Hostalets però al sector de Sant Esteve d'en Bas. A més, els nous recursos també han de servir per contribuir a les obres de construcció del nou alberg familiar en què s'està transformant, també ja ara, l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, situada a la cruïlla de la mateixa carretera, que mena a coll de Condreu, i la C-63. Finalment, i a banda d'altres petits projectes, els beneficis de les naus es podrien fer servir per al futur museu del camp de Can Trona, que es vol dedicar a la història de l'activitat pagesa, que al municipi té molt de pes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona