Urbanisme

Vilanova estudiarà si fa el polèmic nou carrer

Els veïns afectats per contribucions especials rebutgen el projecte de nou vial

Els veïns afectats pel projecte de prolongació del carrer Cervantes de Vilanova del Camí han començat una campanya per aturar l'actuació urbanística. Asseguren que el projecte els comportarà pagar vora 567.000 euros en contribucions especials entre només nou famílies, les propietàries dels terrenys per on hauria de passar el nou carrer, planificat des de principis dels anys vuitanta.

Govern i veïns es van reunir dilluns al vespre i l'Ajuntament els comunicarà d'aquí a una setmana la decisió que es prengui. L'alcaldessa, Noemí Trucharte, assegura que “no hi ha res tancat” i per això insisteix a demanar “tranquil·litat als veïns”. Trucharte assegura també que els costos actuals serien “entre el 30 i el 40% menys dels que figuren al projecte, que és del 2009”.

L'alcaldessa assegura que van tirar endavant el projecte perquè quan van entrar en el govern “aquest era un de tants projectes que estaven pendents de realitzar” i hi afegeix que quan van revisar l'expedient “només hi havia una al·legació d'un veí, que demanava més edificabilitat, i se li va concedir en el seu moment”.

A més, segons explica l'alcaldessa, com que el sector identificat a les normes urbanístiques del municipi com a PMUR5 està pendent de desenvolupar, l'Ajuntament no pot donar llicències “ni per fer un balcó”. Per tant, tirar endavant el projecte dotaria de cobertura legal i urbanística els veïns.

Noemí Trucharte recorda que l'actual cap de l'oposició, Vanesa González, “que ara és l'abanderada dels veïns, aprovava el pla de mobilitat del projecte quan era la número 2 del govern”. “Sense aquell tràmit no podríem tirar endavant ara això”, hi afegeix.

La tensió per aquest conflicte urbanístic traspassa també les parets de l'ajuntament, com mostra la denúncia d'un veí contra un dels propietaris afectats, al qual acusa d'haver-li clavat una bufetada durant una discussió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia