Urbanisme

Municipal

Torelló continua millorant el nucli antic amb una nova fase del pla del barris

Aquesta setmana començaran les obres d’urbanització a la zona del carrer Nou i al corredor de Can Reig

L’actuació està previst que duri mig any

Les actuacions incloses en el pla de barris de Torelló i que de mica en mica van transformant el nucli antic de la població enceten aquesta setmana un nou capítol. Es tracta del projecte d’urbanització que afecta el tram del carrer Nou comprès entre el carrer Bonsuccés i el carrer Manlleu, i el corredor de Can Reig. Tal com s’ha anat fent en les obres de les altres zones del centre de la població ja executades, també està prevista una plataforma única, amb una diferenciació clara entre la calçada i les voreres, però donant tot el protagonisme als vianants. Amb l’actuació, també s’aprofitarà per canviar i millorar el clavegueram, els serveis d’aigua potable, enllumenat públic i gas, així com la xarxa elèctrica. La remodelació ha de solucionar el pas en un carrer on tant la zona destinada a vehicles com la de vianants són molt estretes.

Les obres al carrer Nou i al corredor de Can Reig agafen el relleu de les del carrer Sant Bartomeu, acabades fa pocs mesos.

Un pressupost elevat

Finalment, l’obra ha estat adjudicada per un import de 535.826 euros a l’empresa Gicsa, una xifra que representa una reducció de 250.000 euros respecte al preu de licitació.

En aquest cas, la rebaixa del cost anirà en benefici dels veïns, que havien de finançar una part de l’obra amb contribucions especials. Precisament aquest aspecte ha estat objecte de debat a Torelló en els darrers mesos ja que l’oposició reclamava un criteri clar per fixar les contribucions especials quan hi ha una obra al poble que en necessita.

LA XIFRA

535.826
euros
és el cost d’una actuació que afectarà 360 metres del carrer Nou i tot el corredor de Can Reig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia