Urbanisme

Municipal

Premià de Dalt redueix el nombre de pisos a Can Vilar

S’hi preveia la construcció de 90 habitatges públics, però el govern renuncia a fer-ne 67

Està previst fer-hi un centre de dia i un supermercat, però ara l’Ajuntament ho adequa com a zona lúdica

L’Ajuntament de Premià de Dalt vol reduir el nombre d’habitatges públics que s’havien de fer a la zona de Can Vilar, un espai de 15.000 metres quadrats situat a tocar de Premià de Mar. Inicialment s’hi preveia la construcció de 90 pisos públics, 45 dels quals havien de ser tutelats per a gent gran, però l’alcalde del municipi, Josep Triadó (PDeCAT), ha anunciat que finalment el consistori renuncia a fer-ne 67. L’alcalde va atribuir aquesta decisió a “motius econòmics” i al fet que “en aquella zona ja hi ha una alta densitat d’habitatges”. A banda d’aquests pisos, en aquell espai ja fa anys que hi ha projectada l’arribada d’un centre de dia per a gent gran i un supermercat semisubterrani. “A dia d’avui no hi ha ni data ni terminis per fer ni el centre de dia ni els pisos”, ha afirmat Triadó, que també ha revelat que hi ha hagut algunes operadores interessades a poder fer el supermercat sense que encara s’hagi concretat res. “Nosaltres apostem perquè aquest supermercat sigui de proximitat i no una gran superfície”, hi ha afegit l’alcalde, que ha assegurat que si no es compleix aquesta condició “no es desenvoluparà”.

Mentrestant, i en espera que es desenvolupi aquest sector, l’Ajuntament ha optat per convertir aquest terreny en una zona lúdica mitjançant una inversió d’uns 60.000 euros. Ara les màquines hi estan treballant per instal·lar-hi una pista d’atletisme de sorra –d’uns 200 metres–, un aparcament per a una quarantena de vehicles, una zona verda, zones d’esbarjo per a gossos i dotar l’espai d’enllumenat. “Aquesta zona estava molt deixada i ara la volem convertir en un pulmó verd”, ha considerat l’alcalde, que recorda que “el 2014, mitjançant un procés participatiu, els veïns van demanar que aquest espai es destinés al lleure”. Tot i aquests canvis, l’alcalde ha precisat que no està previst alterar el planejament urbanístic de la zona per tal que “en el futur i si les properes generacions ho creuen convenient” s’hi puguin aixecar els habitatges públics previstos. El projecte inicial va tenir el rebuig de veïns i algunes forces polítiques.

LA XIFRA

15.000
metres quadrats
és aproximadament la superfície total dels terrenys de Can Vilar, a Premià de Dalt.

LA FRASE

A la zona de Can Vilar ja hi ha actualment una alta densitat d’habitatges
Josep Triadó
Alcalde de Premià de Dalt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona