Urbanisme

El canvi de coberta d’una nau d’Anglès costa 60.000 euros

El consistori va aprovar una modificació de crèdit per poder arreglar la teulada, a instàncies d’una empresa

L’Ajuntament d’Anglès traurà a licitació la reparació de la coberta d’una de les naus de la Burés, en una actuació que té un cost aproximat de 60.000 euros. Per poder dur a terme l’obra, l’Ajuntament va haver d’aprovar una modificació de crèdit en el darrer ple municipal. Segons va explicar el regidor d’Hisenda i Patrimoni, David Bohigas (PDeCAT), la modificació ha obligat a reduir “una mica el pressupost d’inversió”, però s’ha cregut oportú fer les obres ara, abans que comencin èpoques de pluges.

La nau en la qual es canviarà la coberta està ocupada en part per una empresa que té la seu a Barcelona, Ben Palou SA, que, de fet, va requerir fa mesos al consistori que arreglés la teulada, ja que hi havia goteres. Un informe municipal va diagnosticar que no hi havia perill estructural, però la teulada té una antiguitat de més de cent anys i hi havia perill que caiguessin elements del sostre. L’aigua que s’ha filtrat ha afectat la sala de màquines de la planta baixa, mentre que al subsòl de la nau hi ha turbines amb les quals Ben Palou produeix i ven energia elèctrica.

Manteniment municipal

Tot i ser una empresa privada qui ocupa una part de la nau, és l’Ajuntament d’Anglès, com a propietari de l’edifici de l’antiga tèxtil Burés, qui n’ha de fer el manteniment. L’immoble que ocupa Ben Palou és a tocar de la nau 2 de l’antiga tèxtil. El dret a l’aprofitament d’un salt d’aigua per fer energia hidràulica és fins d’aquí a tres dècades, segons fonts del consistori selvatà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia