Urbanisme

Quatre càmpings gironins afectats pel pla director

S’aturen les tramitacions per fer-ne tres de nous als municipis de Garriguella, Tossa i Sant Martí del Llémena

Tampoc s’amplia el de Castelló d’Empúries

La construcció de tres càmpings a Tossa de Mar, Sant Martí del Llémena i Garriguella, a més de l’ampliació del càmping Mas Nou de Castelló d’Empúries són els quatre projectes que han quedat aturats a causa de la tramitació del pla director urbanístic de les activitats de càmping. La presentació d’quest pla, que es va començar a redactar el setembre passat, pretén regular la implantació de nous càmpings a Catalunya i es va presentar ahir a la Comissió d’Urbanisme de Girona, un tràmit que des del Departament de Territori s’està fent a totes les comissions d’urbanisme que es fan a Catalunya.

En el cas de les comarques gironines, la redacció del pla director ha fet aturar els projectes de nous càmpings que es volien fer a Garriguella, Sant Martí del Llémena –al paratge p del pla d’en Pascol– i Tossa de Mar, al Mas Vila. Així mateix, també fa aturar l’ampliació prevista del 50% de la superfície del càmping Mas Nou, de Castelló d’Empúries. En total, el pla director urbanístic de les activitats de càmping afecta 25 projectes previstos arreu de Catalunya, que estan aturats.

LA DATA

17.09.18
Dia
que la Comissió de Política Territorial d’Urbanisme de Catalunya va aprovar iniciar la redacció del pla director.

Instal·lacions i impacte

Durant la presentació del pla director, el Departament de Territori va recordar que a Catalunya existeixen actualment 351 càmpings amb 280.000 places d’allotjament. Amb el pla es preveu donar resposta a les noves necessitats del sector i garantir l’encaix territorial i paisatgístic dels càmpings, que, segons recorda Territori, en molts casos necessiten infraestructures més semblants a les dels assentaments urbans que a les dels espais oberts. En aquest sentit, es recorda que aquestes instal·lacions requereixen xarxes de serveis i d’accessibilitat molt semblants a les d’un nucli urbà, com ara enllumenat, aigua corrent, clavegueram o camins interiors asfaltats. Això contradiu els usos permesos en sòl no urbanitzable, que és on se solen situar els càmpings. També es destaca que, per la seva dimensió i ubicació, els actuals càmpings poden tenir un gran impacte paisatgístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.