Premià de Dalt farà 29 pisos públics més a la zona del Torrent Castells

Premià de Dalt treballa en una nova promoció de pisos de promoció pública. I ja són set. En els dies vinents, l'executiu local presentarà el projecte del Torrent Castells, que preveu la construcció de fins a 29 pisos públics, tots de venda. Tot i això, només vuit tindran règim de protecció total, mentre que els 21 restants tindran un preu taxat.

Les obres no començaran fins d'aquí a uns mesos. «Sempre ho fem així: presentem al poble el projecte al mateix temps que traiem el projecte a concurs», explica l'alcalde del municipi, Joan Baliarda (CiU). Els habitatges tindran una superfície total de 55 metres quadrats i disposaran, en tots els casos, d'una plaça d'aparcament vinculada i d'un traster de 7 metres quadrats. El que canviarà, però, serà el preu de l'immoble i, consegüentment, les condicions que es demanen als aspirants per accedir-hi. Els habitatges de règim general es valoren actualment a un preu de 1.940,48 euros el metre quadrat, amb la qual cosa els pisos del Torrent Castells podrien costar aproximadament uns 142.819 euros. Per la seva banda, el preu del metre quadrat d'habitatge taxat és un 54% més elevat i s'enfila als 3.001 euros. Amb aquest criteri, els 21 habitatges que es faran a Premià de Dalt tindran un preu aproximat de 211.618 euros.

Les obres podrien començar a finals d'aquest any i estar acabades a principi del 2012. Per molt de pressa que vagin, però, no s'aconseguiran acomplir els terminis previstos inicialment, ja que es preveia entregar els pisos aquest mateix 2010.

Borsa de mig miler

Amb aquesta trentena de pisos de protecció, Premià de Dalt s'apropa als 150 habitatges de promoció pública. La majoria, però, són de venda i només una vintena a La Fàbrica s'han projectat com a pisos de lloguer. «En funció de la demanda, la propera promoció podria ser de lloguer novament», va comentar ahir Baliarda, que hi va afegir que la intenció de l'executiu local és arribar a mig miler d'habitatges públics al municipi. Quan fa aquest càlcul, Baliarda hi inclou futures promocions com ara les de Can Nolla, Can Botey i la segona fase del Vilar.

LA FRASE

JOAN BALIARDA
alcalde de premià de dalt
«Aconseguirem tenir una borsa de 500 pisos públics, de compra i de lloguer, per als veïns del municipi. Ara, però, no hi ha demanda per a tanta oferta»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona