Urbanisme

El barri de la Florida de Miami i els nuclis antics de Calafell, l'Arboç i la Selva entren en la llei de barris

Flix també rebrà una subvenció per rehabilitar la colònia industrial de la Fàbrica

El delegat del govern al Camp, Xavier Sabaté, va destacar ahir que la llei de barris és una «clara aposta per recuperar i dinamitzar els nuclis antics gràcies a rehabilitacions integrals». La seva setena convocatòria beneficiarà 29 projectes presentats per 28 municipis d'arreu de Catalunya, que sumaran una inversió de 170 milions d'euros –d'aquests, 99 els aportarà la Generalitat i, la resta, els ajuntaments–. A la demarcació, han entrat en aquest programa el barri de la Florida de Miami Platja, a Mont-roig del Camp; els nuclis antics de la Selva del Camp, l'Arboç i Calafell, i també Flix, on es rehabilitarà la colònia centenària dels enginyers alemanys que van implantar la indústria química al poble.

Nucli antic de Calafell.

En els darrers anys, s'ha produït una reducció de l'activitat comercial al barri, acompanyada de l'abandonament d'immobles, l'envelliment dels seus veïns i la creixent necessitat d'assistència social. Es preveu urbanitzar els entorns del castell, reparar els elements comuns dels edificis, ampliar el centre cívic del Sindicat i impulsar setze accions per a la revitalització comercial i l'atenció a les persones en risc d'exclusió.

Barri de la Florida de Miami Platja.

Un 90% de la pavimentació dels carrers és defectuosa, hi ha xarxes de serveis i espais públics mal conservats, i deficiències en el parc d'habitatges. Es preveu, entre altres actuacions, la urbanització de carrers, la creació d'un nou equipament de caràcter social, un carril bici i la rehabilitació dels edificis. Segons Sabaté, es tracta d'una de les urbanitzacions «més desendreçades que hi ha al litoral tarragoní». «Es donarà continuïtat a totes les actuacions realitzades pel govern als municipis costaners, dotant-los d'equipaments sanitaris i educatius. Així, s'adequarà la zona marítima de Mont-roig, que és un actiu turístic de primer ordre.»

Nucli antic de la Selva del Camp.

Comparteix els dèficits dels centres històrics, amb una manca de transport públic, de zones verdes, d'equipaments i d'activitats econòmiques, mentre que existeix un alt índex de població dependent. La intervenció inclou la formació d'una ronda exterior a les muralles, la reurbanització de zones verdes, la finalització de la recuperació del castell i la creació d'equipaments.

Nucli antic de l'Arboç.

El barri està en procés de regressió urbanística i demogràfica per la degradació del parc d'habitatges i la insuficiència de transport públic i d'equipaments. El programa permetrà tirar endavant la tercera fase de la reforma de Can Freixes com a equipament d'entitats, reurbanitzar espais públics i rehabilitat façanes d'immobles.

Colònia industrial de la Fàbrica de Flix.

Es rehabilitarà la colònia industrial de la Fàbrica de Flix. Els últims 100 anys de la història de la localitat estan lligats a la fàbrica, la planta electroquímica que forma part de l'actual polígon d'Ercros. L'Ajuntament va signar un conveni amb Ercros pel qual l'empresa s'ha fet càrrec dels 30.000 euros que ha costat la redacció del projecte. També es millorarà el barri de les Casetes, que s'hi ha inclòs perquè forma part de la mateixa secció electoral que la colònia.


Projectes de rehabilitació integral
Barri de la Florida de Miami Platja.
10,10 milions d'euros
Nucli antic de Calafell.
7,6 milions d'euros
Viles amb projectes
Nucli antic de la Selva del Camp.
4 milions d'euros
Nucli antic de l'Arboç.
4,9 milions d'euros
Colònia la Fàbrica / barri de les Casetes de Flix.
3,7 milions d'euros
Subvencions per a la millora d'urbanitzacions
El Montmell.
300.000 euros
Mont-roig.
271.696 euros
Pratdip.
74.000 euros
Puigpelat.
110.850 euros
Impuls a l'execució d'obres d'urbanització
La Bisbal del Penedès.
600.000 euros
Creixell.
351.784 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona