Urbanisme

L'Ajuntament de Llíria inicia la cala arqueològica de l'entorn de la Sang

Constitueixen els treballs previs a les obres d'urbanització de la zona limítrofa de l'església

L'Ajuntament de Llíria va iniciar ahir la cala arqueològica de l'entorn de l'església de la Sang. Aquests treballs constitueixen la fase prèvia a les obres d'urbanització dels voltants d'aquest temple del segle XIII, declarat Monument Nacional.

L'edil de Patrimoni, Miguel Cortés, ha explicat que el consistori ja va realitzar fa dos anys excavacions en l'entorn, en què va invertir 60.000 euros, però després d'aquests treballs la conselleria va instar a la modificació del projecte original per a donar-hi el vistiplau i va sol·licitar la realització de cales en la zona coneguda com el Fosaret.

En aquest sentit, el regidor ha assegurat que, “una vegada finalitzen les actuals excavacions, l'Ajuntament sol·licitarà la corresponent autorització al projecte d'execució per a la urbanització de l'entorn de l'església de la Sang”. Aquesta actuació, subvencionada per la Generalitat, suposarà una inversió de 376.000 euros i servirà per a adequar i embellir els voltants del temple religiós. També es preveu la recuperació dels aljubs àrabs que es troben en la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia