Urbanisme

URBANISME

L'Ampolla tindrà un pàrquing subterrani amb 120 places

L'Ajuntament destinarà un milió d'euros a construir l'aparcament, que es finançarà amb un crèdit social

Les obres del primer pàrquing subterrani de l'Ampolla començaran la propera tardor, per no interferir en la temporada turística. Així ho va anunciar ahir l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Sancho, que va detallar que l'aparcament tindrà finalment 120 places, una vintena més de les previstes en el projecte inicial. El pàrquing s'ubicarà a la plaça Manel Ferré, al costat de l'edifici de l'ajuntament i prop de les dues torres d'habitatges que fa poc temps ha estrenat el municipi. Segons Sancho, les obres seran a càrrec de la constructora Dicsa, amb un termini d'execució de nou mesos.

“No és que ara siga molt necessari, però és una obra que a l'Ampolla li vindrà molt bé”, va destacar l'alcalde. Fins ara, el municipi només tenia un pàrquing elevat, i amb el nou aparcament es pretén reduir la pressió sobre les zones més turístiques de la població, sobretot a l'estiu. De fet, l'Ajuntament fins i tot es planteja que estacionar en el nou pàrquing siga gratuït, i convertir els carrers adjacents en zona blava només per als turistes, ja que els veïns podrien continuar aparcant de franc. Però, sobretot, amb el nou aparcament es busca atendre un possible creixement de la demanda de pàrquing en el futur.

Préstec avantatjós

A banda, Sancho va remarcar que l'Ajuntament ha decidit tirar endavant l'obra perquè va tenir l'oportunitat d'acollir-se a un crèdit social, pel qual rebria 1,7 milions d'euros, amb el 0% d'interessos i cinc anys de carència. Finalment, l'Ampolla tirarà endavant el pàrquing per un milió d'euros, també al 0%, que haurà d'amortitzar en vuit anys. “Al principi de la crisi, com que l'Ajuntament tenia una de les ràtios d'endeutament més baixes del país, ens va venir una entitat bancària per oferir-nos un crèdit social amb aquestes condicions tan avantatjoses”, va explicar Sancho. Un cop aprovat el projecte, les obres començaran amb alguns mesos de retard, ja que la previsió de l'Ajuntament era iniciar el pàrquing a principi d'any i aturar els treballs durant la temporada d'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.