Ullastret enllesteix la urbanització que va crear perquè els joves s'hi fessin una casa i no marxessin

Posa a la venda tres de les 28 parcel·les, la majoria de les quals ja estan edificades

De les tres finques que ara es posen a licitació, dues fan 194 m² i tenen un preu de venda de 64.456,7 euros, i la tercera, 315,25 m², i val 104.742,13 euros. «Hem decidit vendre-les a un preu raonable», afirma l'alcalde, Miquel Gatius, que recorda que «no es vol fer negoci, però tampoc perdre diners».

La licitació de les finques no va rebre el suport de l'oposició, on hi ha Anguila (PSC). «Per nosaltres, amb aquests preus, es fa mofa de la joventut del poble», diu l'exalcalde. Anguila recorda que els preus actuals «tripliquen» els que ells van establir. A més, l'exalcalde promotor de la urbanització, recorda que amb les vendes fetes fins ara ja s'han cobert els costos de la urbanització, que és als afores del poble, on també s'ha situat l'escola pública.

«Es va pensar per a una cosa i ara no se'n fa cas», diu el líder del PSC, que explica que la finalitat de la nova urbanització era facilitar terrenys als joves del poble i de la rodalia perquè es poguessin fer una casa. Gatius, però, qüestiona les afirmacions d'Anguila sobre la finalitat de les tres licitacions i els preus.

L'alcalde recorda que es manté l'objectiu inicial de la urbanització. I, en aquest sentit, explica que en el plec de clàusules hi ha uns criteris de selecció de les ofertes que afavoreixen la gent del poble. I que els diners recaptats serviran per tirar endavant altres projectes municipals. «Donem prioritat a la gent del poble», afirma l'alcalde.

Sobre els preus, Gatius reconeix que «gairebé» doblen els preus d'abans, però que les finques «no es poden regalar».

Sobre la vintena de finques adjudicades anteriorment, la majoria dels compradors eren gent d'Ullastret. I actualment en moltes d'aquestes finques els propietaris ja s'hi han fet la casa i ja hi viuen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona