Urbanisme

tribunals

Querella contra l'alcalde de Marganell

El fiscal l'acusa d'haver permès construir una casa al parc de Montserrat

El titular del jutjat d'instrucció 1 de Manresa ha acceptat a tràmit una querella de la fiscalia contra l'alcalde de Marganell (Bages) per haver permès la construcció d'una casa en sòl no urbanitzable dins del Parc Natural de Montserrat. En la querella, el fiscal coordinador de delictes urbanístics, Antoni Pelegrín, afirma que el querellat Jordi Mercader Miró, com a president de l'empresa HACIA, que és titular d'un cobert agrícola a la finca de Ca l'Oliver, va encarregar al també querellat Ricard Planas la construcció d'una edificació que substituís l'esmentat cobert. Aquesta està ubicada en un lloc diferent (amb millors vistes), té ús d'habitatge i el doble de superfície (231 metres quadrats). Com que sabien que estava prohibit fer-ho en un espai protegit, el fiscal assegura que van amagar el projecte sota el nom d'“arranjament de cobert agrícola”, que l'alcalde de Marganell, Ramon Bisbal, i el secretari municipal, Josep Maria Fontas, van aprovar tot i conèixer l'engany. El 2008 agents rurals van alertar d'aquesta obra, que va obligar el consistori a aturar-la, tot i que el 2009 va legalitzar-la.

El fiscal considera que els quatre han comès un delicte continuat sobre l'ordenació del territori, amb una pena màxima de tres anys de presó, i un altre de falsificació de document oficial, penat fins a sis anys de presó. I sol·licita que els citi a declarar com a imputats i que prohibeixi qualsevol obra més a la finca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona