Urbanisme

Urbanisme

Esparreguera fa tres anys que reclama a l'Estat els diners per arreglar l'N-II

Tot i que Foment no ha escoltat la petició, el consistori insisteix en l'obra d'una via clau

Disposen d'un projecte per transformar-la en un passeig

L'Ajuntament d'Esparreguera vol recuperar l'antiga N-II –les avingudes Francesc Macià i Francesc Marimon– i transformar-la en un passeig com han fet municipis com Martorell. El principal escull: el finançament de les obres. El consistori va reclamar oficialment fa tres anys a Foment, a través de la Demarcació de Carreteres de l'Estat, els diners per arreglar la via sense obtenir cap resposta. “Continuem insistint en la petició perquè és una obra clau per al municipi”, afirma l'alcaldessa, Francesca Fosalba.

L'Estat va cedir a Esparreguera l'any 1998 el tram de l'N-II que passa per l'interior del municipi –5,6 quilòmetres– després que la construcció de l'autovia A-2 va desviar bona part del trànsit fora de la ciutat. L'any 2001 la Direcció de Carreteres va decidir donar una aportació econòmica per quilòmetre traspassat als municipis perquè es fessin càrrec de les obres. Esparreguera no es va poder beneficiar d'aquesta mesura malgrat que l'Estat no havia fet les obres de reforma acordades amb la cessió. Es tracta, doncs, d'una reivindicació històrica de “difícil solució”, segons Fosalba.

L'Ajuntament calcula que transformar l'N-II en un passeig pot costar al voltant de dos milions d'euros per quilòmetre. El projecte inclou la creació d'una plataforma única –que elimini la distinció entre vorera i calçada– amb arbrat, nou enllumenat i estacionament. Per l'alcaldessa, la remodelació de les dues avingudes ha de ser, amb la millora del barri de la Plana, el projecte estel·lar del proper mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.