Urbanisme

sant pol de mar

Aproven el projecte final de la biblioteca però ara en perilla la subvenció

El termini del PUOSC acaba aquest mes i el govern local fa mans i mànigues per aconseguir una altra pròrroga que garanteixi que els diners hi seran

La futura biblioteca de Sant Pol projectada a l'edifici de les Escoles acumula més entrebancs i, a hores d'ara, no hi ha cap seguretat que es pugui tirar endavant. En l'últim ple es va aprovar el projecte definitiu que incorporava una part de les al·legacions que havia fet el Grup en Defensa del Patrimoni, unes modificacions que van obligar a refer la proposta i a esgotar perillosament el termini establert per poder rebre la màxima subvenció provinent del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC).

Segons va admetre el mateix alcalde, Manuel Mombiela (CiU), l'adjudicació de l'obra, que és la condició fixada per rebre els diners de la Generalitat, demana un temps del qual ara mateix Sant Pol no disposa. “Estem fent un gran esforç per aconseguir que se'ns prorrogui el termini de la subvenció i així poder executar una de les actuacions més importants per a aquest poble”, va assenyalar l'alcalde. Tot i això, aquesta no seria pas la primera pròrroga per a la biblioteca, perquè ja se'n van demanar arran de les al·legacions que s'hi van presentar en contra i que van fer endarrerir tot el procés.

La nova biblioteca té un cost aproximat de 2,1 milions d'euros, dels quals prop d'1,5 corresponen, no tan sols a la subvenció del PUOSC, sinó a altres subvencions que provenen de la Diputació i que pugen, en conjunt, a uns 560.000 euros. En qualsevol cas, però, sense els diners aportats pel govern català l'equipament no es pot construir, ja que el consistori no té prou capacitat d'endeutament per fer-se càrrec de la despesa.

En el pitjor dels casos, les instal·lacions previstes a l'edifici de les Escoles, que es van començar a gestar en el mandat anterior, s'haurien de deixar sobre la taula en espera de temps millors.

LA XIFRA

2,1
milions és el pressupost
de la biblioteca de Sant Pol, que es vol situar a l'edifici de les Escoles, al carrer Santa Clara.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.