Urbanisme

urbanisme

Urbanisme suspèn el pla general de Caldes

La comissió indica a l'Ajuntament que ha de reduir el creixement dels 4.300 habitatges nous previstos a 1.500

Sí que es va aprovar el nou POUM d'Alp

La comissió d'Urbanisme va suspendre ahir el nou pla d'ordenació urbanística de Caldes de Malavella, ja que considera que s'hi ha previst una edificació excessiva que, a més, no lliga amb els objectius de creixement demogràfic que marca el pla. Segons va explicar el director general d'Urbanisme, Pere Solà, el POUM vol arribar fins als 10.000 habitants el 2020 i 14.000 el 2030 –actualment són uns 7.000 veïns–, i en canvi les perspectives situaven l'edificabilitat en 4.300 habitatges nous. Per això ha introduït tot un seguit de modificacions per rebaixar aquesta xifra fins als 1.500 habitatges nous. Una de les claus d'aquesta reducció és la ronda que es preveu construir entre la sortida de l'N-II i la carretera de Llagostera, per reduir el trànsit que passa per dins el poble. Aquesta variant havia d'anar a càrrec dels promotors en diversos sectors, i la direcció general de Carreteres s'ha compromès a construir la carretera, amb un format no tan urbà. Així s'ha pogut reduir el sòl que es volia edificar. De fet, Solà va dir que “el problema de la proposta de POUM és la intensitat d'edificació en els nous creixements, i no la zona on es construiran”, ja que en molts casos permet compactar el nucli urbà i millorar els equipaments o accessos d'urbanitzacions, que podran créixer molt poc. Ara l'Ajuntament haurà de presentar una nova proposta de POUM.

Alp, centrat en l'esquí

D'altra banda, la comissió va aprovar el POUM d'Alp, que preveu 1.500 habitatges nous, 333 a l'entorn de Masella, 500 a la Molina i la resta a Alp. A la Molina, el nou creixement vol servir perquè l'estació guanyi més pes i autonomia. A més, s'augmentarà també el nombre de places hoteleres, amb la voluntat de tenir sòl a punt per si s'hi fan els Jocs Olímpics d'hivern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.