Falset proposa la reforma integral del nucli històric per 3,2 milions d'euros

L'Ajuntament de Falset ha redactat el seu projecte de millora del nucli històric amb una inversió de 3,2 milions d'euros i aspirarà a la nova línia d'ajuts de la llei de barris per a poblacions inferiors a deu mil habitants. La proposta de la capital prioratina preveu una inversió de 3,2 milions d'euros, dels quals la Generalitat hauria d'assumir-ne el 75 per cent. Aquest projecte d'intervenció integral del nucli antic preveu vuit camps d'actuació, a través dels quals es pretén superar la decadència progressiva de l'edificació causada per l'envelliment dels edificis, un 47,5% dels quals van ser construïts abans de l'any 1950, i altres aspectes de millora del barri.

Entre aquestes actuacions hi ha tant la millora de l'espai públic i la dotació d'espais verds com la pavimentació de carrers o la transformació de les restes de la muralla en una zona verda accessible a la població. Aquest primer camp d'actuació és el més ambiciós i suposa el 40 per cent de tot el pressupost projectat. A més, l'Ajuntament preveu la rehabilitació i equipament dels elements col·lectius dels edificis, a més de la millora de les façanes en mal estat o la instal·lació d'ascensors. El tercer camp d'actuació, que suposa més de mig milió d'euros, preveu abastir aquest nucli d'equipaments per a l'ús col·lectiu, com el Museu de Falset que es pretén construir a la casa de Cal Pàmies; l'adequació d'una oficina d'atenció al ciutadà, una oficina de turisme i l'ampliació de la biblioteca, entre altres actuacions. I pel que fa a la resta d'accions, l'Ajuntament ha projectat la incorporació de les noves tecnologies de la informació als edificis i altres programes per a la millora social, urbanística, econòmica i mediambiental del nucli històric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.