Urbanisme

urbanisme

L'Incasòl, decidit a actuar al barri gitano de Figueres

L'Ajuntament ha aconseguit la complicitat per transformar el barris de Sant Joan i del Culubret

La primer actuació serà als habitatges adossats del carrer Doctor Fleming

El barri de Sant Joan de Figueres, on resideix la comunitat gitana, ha de tenir una transformació urbanística en els pròxims anys que porti implícit canvis socials dels residents en aquest sector de la ciutat. Es considera que només es posarà fi als problemes de seguretat que es generen al barri amb una transformació que suposarà la desaparició d'alguns dels habitatges actual. Portar a terme aquesta actuació és un dels objectius que ha fixat l'alcalde de la ciutat, Santi Vila, i el gerent de l'Incasòl, Joan Llort, que ahir es van reunir per tractar aquest tema. Posteriorment a la reunió, acompanyats dels arquitectes de tots dos organismes, van fer una visita a peu al barri. En la reunió es va entregar a Llort dos informes que han realitzat els serveis tècnics municipals: un de caràcter social i un altre on es detalla la titularitat de les propietats: quines són de lloguer i quines són de propietat.

Les bases que es van posar ahir s'han de materialitzar en els mesos vinents amb un document on es recullin les actuacions a fer i el calendari. L'alcalde pensa que ara trobarà la complicitat de l'administració catalana per afrontar aquest tema. Per això, a partir de la reunió d'ahir, Vila vol concretar una visita al barri del conseller de Política Territorial, Lluís Recoder i, segurament, del president de la Generalitat, Artur Mas, perquè coneguin la realitat del barri sobre el terreny, com ahir va fer el gerent d'Incasòl. La visita es podria fer coincidir amb l'inauguració de la nova presó, prevista pels pròxims mesos.

L'àmbit d'actuació seria des del carrer Mandri fins a l'estació i per tant també afectarà el barri del Culubret.

Els habitatges adossats

Un dels primers espais del barri on es vol actuar, i que és un dels que es genera més conflictivitat, són a les dues fileres d'habitatges unifamiliars adossats que hi ha al passatge del Doctor Fleming. Aquesta actuació es vol afrontar a curt termini, encara que l'alcalde de Figueres ha reconegut que aquests anys serà complicat treure una dotació pressupostària per fer-ho. La voluntat és començar pels habitatges de lloguer, reallotjant les famílies en altres llocs.

La transformació del barri de Sant Joan i el del Culubret es vol relligar amb la construcció de l'àrea residencial estratègica (ARE) programada als terrenys de darrera l'empresa Ballot. Allà també ha de desembocar un eix viari molt important com serà la ronda nord, amb el túnel sota la muntanyeta, que ha de donar servei a l'estació.

LA FRASE

Es fa difícil entendre com cap govern de la Generalitat no hi ha actuat en 30 anys de democràcia
Santi Vila
alcalde de figueres

LA XIFRA

328
habitatges
estan previstos construir a la nova àrea residencial estratègica de la carretera de Llers.

LA DATA

1970
Es van construir
un centenar d'habitatges socials del barri gitano que va ser l'inici de la configuració actual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona