Urbanisme

sant pere de ribes

Futur complex residencial sostenible a Can Coll

Neix un projecte per construir 300 pisos entre el 2012 i el 2016 al sector

La promotora que gestiona el projecte assegura que seran pisos sostenibles

El sector de Can Coll, a Sant Pere de Ribes, encabirà un complex residencial de 300 habitatges que es construiran entre l'any vinent i el 2016. El projecte neix de la promotora immobiliària Hines Espanya i de la companyia sueca KGK, que és la propietària de 30 hectàrees amb més de 50.000 m² de sostre edificable a la zona. El complex està pressupostat en 80 milions d'euros i inclou habitatge protegit i equipaments públics. La iniciativa ara es comença a desenvolupar: l'empresa promotora convocarà un concurs d'idees perquè diversos arquitectes puguin oferir el seu disseny del complex i el tipus d'habitatge que s'hi construiran. Els terrenys on es preveu construir la promoció estan situats entre la carretera i l'escola La Riera.

Sostenibilitat

La promoció podria combinar la venda i el lloguer. Segons el director de projectes sènior de l'empresa Hines a Barcelona, Àlex Félez, els pisos de protecció oficial que es construeixin no estaran separats dels habitatges de venda lliure per tal de “no crear guetos”.

Una de les característiques destacables és que es tracta del primer projecte residencial a l'Estat espanyol que aspira a la certificació LEED-ND, que promou i certifica en l'àmbit internacional el desenvolupament sostenible dels edificis. “El projecte és una clara aposta per un desenvolupament que representi el nou concepte d'urbanisme que cerca la integració de tots els elements urbanístics amb una forta sensibilitat i vocació mediambiental”, assegura Hines.

La iniciativa serà com més ecològica millor, afirmen, i “representarà una fita en la concepció i el desenvolupament d'un nou urbanisme més cívic i sostenible”.

Especialització

La filial espanyola de Hines diu que és una de les comptadíssimes empreses espanyoles que tenen el coneixement per desenvolupar amb èxit aquesta línia de negoci tan especialitzada en matèria de sostenibilitat, en la qual la matriu nord-americana té una dilatada experiència en tot el món. “Tenim una llarga trajectòria en el desenvolupament de projectes residencials i seus corporatives a través d'aquesta fórmula”, diu Àlex Félez.

Pel representant de l'empresa, aquest sistema constructiu “és pràcticament desconegut a Espanya, però presenta avantatges substancials, ja que garanteix la consecució d'un valor segur i perdurable, una reducció considerable del risc per al client i un estalvi significatiu de costos”. L'empresa promotora és responsable del desenvolupament del districte de Diagonal Mar o l'edifici d'oficines de l'avinguda Diagonal, 123, de Barcelona, a banda d'altres espais a Madrid i Marbella.

LA FRASE

El projecte cerca la integració dels elements urbanístics i té sensibilitat mediambiental
Àlex Félez
Director de projectes sènior a Barcelona de Hines

LA XIFRA

50.000
metres quadrats
de sostre edificable hi ha als terrenys de què disposa l'empresa propietària a la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.