Urbanisme

premià de dalt

Els amos de Sant Mateu compleixen les amenaces i el parc trasllada la seva festa

Els actes de ‘Viu el parc' s'han fet sempre a la finca de Premià de Dalt, però enguany es mouen a Argentona

Baliarda lamenta la poca fermesa del parc

Com s'ha tornat habitual en els darrers anys, els alumnes de cinquè de primària de diverses escoles del Maresme i del Vallès Oriental preparen aquests dies la jornada lúdica i festiva que s'emmarca dins del programa Viu el parc i que organitza el parc de la Serralada Litoral. Aquest any, però, serà el primer, en les nou edicions que s'han celebrat, que no es farà a la finca de Sant Mateu, a Premià de Dalt.

El conflicte que manté enfrontats la propietat d'aquesta parcel·la i l'Ajuntament de Premià de Dalt per l'execució d'unes reformes en la casa pairal va provocar que, el passat mes de març, els amos amenacessin de no permetre la celebració de diverses activitats populars que tenen lloc cada any dins de la seva finca. La festa de les escoles, prevista pels dies 11 i 12 de maig és la primera gran cita que ha de buscar una nova ubicació, de la mateixa manera que ho farà l'acte central de Viu el parc, programat pel diumenge 29 de maig. En els dos casos, el parc ha optat per traslladar els actes al recinte de la Font Picant, al terme municipal d'Argentona.

“Ens ho prenem com una cosa provisional, en espera que es resolgui el conflicte”, explica Iguazel Pac, gerent del parc de la Serralada Litoral, i afegeix que Sant Mateu ofereix condicions més bones per a l'organització de la jornada “perquè es tracta d'un espai més central, de gran superfície i en bones condicions”.

LES FRASES

Ens ho prenem com a mesura provisional i esperem poder tornar l'any vinent a Sant Mateu, que és idoni
Iguazel Pac
gerent del consorci del parc de la serralada litoral
Considero que el parc ha cedit massa de pressa a la voluntat dels propietaris; han estat molt tous
Joan Baliarda
alcalde de premià de dalt

Baliarda carrega contra el consorci

L'alcalde de Premià de Dalt, Joan Baliarda (CiU), va lamentar que el consorci del parc “s'hagi doblegat a la voluntat dels propietaris” i hagi decidit traslladar la festa a Argentona. El batlle, que va admetre que no tenia coneixement del canvi d'ubicació, va valorar que els responsables del parc “s'han rendit massa de pressa; haurien d'haver insistit més”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.