Urbanisme

santa susanna

Regularan l'accés al comerç de l'N-II instal·lant-hi cinc semàfors

La mesura es pren per facilitar la mobilitat dels vianants a la zona

Santa Susanna resoldrà properament els problemes de mobilitat originats per la particular estructura del municipi, que disposa d'un espai comercial a peu de l'N-II i força allunyat del centre històric. Tot i disposar d'una passera que connecta el nucli urbà amb aquesta zona d'equipaments és clarament insuficient, perquè els veïns puguin accedir amb normalitat atesa la barrera que significa la carretera. Per aquest motiu, i seguint les directrius marcades per Direcció General de Comerç de la Generalitat després de l'aprovació al municipi de la Trama Urbana Consolidada (TUC) s'ha previst la instal·lació de semàfors que regulin el trànsit en el punt de la rotonda construïda sobre l'N-II i que utilitzen d'accés habitual els ciutadans de Santa Susanna.

La mesura contempla la instal·lació d'un semàfor d'entrada i un de sortida per regular l'accés a la rotonda de la riera per tots dos costats de l'N-II, així com un semàfor dins la rotonda per a la incorporació dels vehicles que vénen en sentit Malgrat de Mar. A més de posar en marxa els nous senyals lumínics també està prevista la instal·lació de dos passos de vianants que travessaran la carretera i a cada costats de la rotonda. Indirectament, això obligarà els vehicles a mesurar la velocitat en aquest tram que, d'altra banda, ja ha estat protagonista en més d'una ocasió d'aparatosos accidents de trànsit on s'han vist implicats vianants que travessaven la via. La proposta dels passos de vianants substitueix la proposta inicial que preveia la construcció de passos soterranis per salvar la carretera i que l'Ajuntament ha hagut de desestimar com a conseqüència de l'alt cost que suposa aquesta infraestructura.

Més comerç

L'Ajuntament de Santa Susanna fa anys que batalla amb la Generalitat perquè li ampliï els usos de la zona comercial a peu de l'N-II i que representa un dels motors econòmics del municipi. La restricció dels tipus d'establiments que actualment poden donar servei a l'espai ha provocat que més d'un local hagi hagut de tancar per falta de viabilitat. La zona comercial és a tocar d'un altre gran espai on hi ha previst aixecar hotels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.