L'Ametlla recupera el Castell de Sant Jordi i convertirà l'espai en una gran zona verda

L'Ametlla de Mar va viure ahir una diada històrica. Finalment es va dur a terme la cessió del castell de Sant Jordi i dels terrenys que l'envolten per part dels actuals propietaris, la família Magrané, a l'Ajuntament del municipi. L'acte s'havia de celebrar el mes d'abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, però es va haver de suspendre a causa d'inclemències meteorològiques. Ahir, però, unes dues mil persones van presenciar la cessió i van participar en la diada per celebrar-la. La festa va començar amb una caminada popular que va sortir de l'ajuntament i es va acabar una hora després a la platja de Sant Jordi, on s'havia preparat una sardinada popular. Allí hi havia com a novetat d'enguany una exposició de fotos i cartells que van recordar les diades celebrades en anys anteriors. I és que des que va néixer la iniciativa de recuperar la gestió del castell, l'any 1982, se celebra anualment una jornada de germanor. Ara la cessió ja és una realitat, i l'alcalde del municipi, Andreu Martí, ja va anunciar que l'espai actual es convertirà en una gran zona verda que millorarà la connexió entre les diferents cales que hi ha al voltant del castell.

«Hem aconseguit que la zona del castell sigui un espai públic, i per això és un dia molt important per a l'Ametlla», va assegurar l'alcalde del municipi. El batlle espera que amb la consecució d'aquesta fita i amb la inversió que s'hi realitzarà, tots els ciutadans puguin gaudir d'aquest espai, ja que a partir d'ara tots els usuaris de les platges i les cales de la zona podran accedir al castell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona