Urbanisme

Conca de Barberà

L'esquerda de Barberà obliga a actuar a l'església

L'Arquebisbat de Tarragona farà urgentment, la setmana vinent, obres a la façana de l'església de Santa Maria de Barberà de la Conca per evitar que hi hagi despreniments, ja que el temple és un dels edificis més afectats per l'esquerda que va aparèixer fa un any i que parteix pel mig el nucli antic, com va explicar diumenge aquest diari. “Cal assegurar tots els elements de la façana i evitar que caigui res”, va dir ahir l'alcalde, Ramon Ribas, després de la reunió de dimecres en què es va decidir la mesura. Per fer-ho, el temple tancarà “dues o tres setmanes”, durant les quals les misses es faran a la rectoria, l'edifici annex.

Tot just ahir, tècnics de l'Institut Català de Geologia, encapçalats pel director, Antoni Roca, van ser al poble per marcar els cinc punts on la setmana que ve instal·laran quatre inclinòmetres i un piezòmetre per investigar l'origen de l'escletxa. Abans, el consistori prepararà la zona per evitar l'afectació a serveis. Segons Ribas, les primeres conclusions dependran de la velocitat del moviment: “Podem estar setmanes o mesos, però, com més s'allargui millor perquè voldrà dir que es belluga lentament, i tindran més temps per estudiar-ho.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona