Urbanisme

urbanisme

Urbanisme enceta els projectes de plantes de biomassa d'Albons i Cassà

La comissió va aprovar un tràmit més avançat per a la d'Albons, i el reinici del procés a Cassà

Va donar llum verd a plans urbanístics de Blanes i Olot

La comissió d'Urbanisme va donar ahir el vistiplau a les plantes de biomassa d'Albons i de Cassà de la Selva, si bé els tràmits aprovats són diferents perquè les dues instal·lacions estan en fases diferents del procés. En el cas d'Albons, es tracta d'una modificació del pla d'ordenació urbanística municipal per permetre la instal·lació de la planta de biomassa a la zona de Mas Martí, prop de la depuradora. El problema era que el pla permetia fer-hi només una central distribuïdora d'energia, i ara s'hi ha afegit també la capacitat que sigui productora. En tot cas, el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, va valorar que aquest espai “és adient”. “Hem aprovat la modificació, però amb la condició de veure abans el projecte i la seva volumetria.” El projecte l'està tirant endavant la societat Rebrot Albons amb el suport de l'empresa alemanya Seeger Engineering AG. El projecte costaria uns 27 milions, i està basat en el tractament de les restes de fusta d'arbres fruiters i pollancres.

En el cas de Cassà, el tràmit urbanístic està en un punt anterior. La comissió va donar l'autorització prèvia perquè l'Ajuntament pugui iniciar la tramitació de la modificació del POUM, i així ampliar el sòl industrial al veïnat de Verneda per fer-hi la planta de biomassa. Ara l'Ajuntament ja en podrà fer l'aprovació inicial i l'exposició pública abans de tornar-ho a la comissió. En aquest cas, la planta de biomassa tractarà estella forestal. A part, la comissió va aprovar l'autorització per al Mercadona i l'ampliació d'un dipòsit de runes de la construcció.

Pisos a Olot i Blanes

La comissió també va aprovar dues operacions urbanístiques. Una a Blanes, on es desenvoluparà un pla parcial entre la carretera de Malgrat i Mas Morull. Això permetrà construir 428 habitatges, 300 dels quals seran lliures i 128 de protecció oficial. A canvi, tres quartes parts de les 10,7 hectàrees del pla quedaran com a zones verdes i espais lliures, un percentatge que Serra va considerar una “proporció poc habitual”. A Olot, es va aprovar el pla de millora de l'espai de Can Vera, una antiga indústria situada prop del centre de la ciutat. Es canviarà l'ús industrial per residencial, i es va aprovar com quedaran definides les noves edificacions i zona verda. Serra va afirmar, en aquest sentit, que “cada vegada més l'urbanisme consistirà més en el reciclatge d'aquestes peces urbanes que no pas en l'expansió”. Finalment, la comissió també va aprovar provisionalment el pla de la línia de 110 kV entre Juià i Bellcaire, i l'ampliació del càmping La Vall del Vidal d'Arbúcies, que passarà de 14.000 a 71.000 metres quadrats.

LES XIFRES

428
habitatges
es podran fer en el sector de Blanes entre la carretera de Malgrat i Mas Morull.
9.700
metres quadrats
de finca industrial de Can Vera d'Olot es van modificar perquè s'hi puguin fer pisos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona