Urbanisme

urbanisme

Completen els serveis de Planés després de 44 anys

L'Ajuntament de Planoles els ha hagut d'anar construint des que es va annexionar el 1967

Ara en fa el sanejament

L'Ajuntament de Planoles està enllestint la posada en solfa dels serveis públics del poble de Planés, que l'any 1967 va passar a dependre d'aquest Ajuntament. Fins aleshores, ho havia fet del veí de Toses. En concret, enllestirà aquesta feina, que li pertoca per llei, quan hagi acabat els treballs que ara ha iniciat a la urbanització La Serreta d'aquest antic poble. Es tracta d'una de les típiques urbanitzacions de segona residència que a principi de la dècada dels anys setanta del segle passat es van anar construint en diversos municipis gironins pròxims a zones turístiques. Actualment, també és majoritàriament de segona residència. Hi tenen la primera residència quatre famílies.

En concret, ara l'Ajuntament de Planoles hi executa la tercera fase de la del sanejament amb una inversió total de 200.000 euros subvencionats en un 80% pel pla únic d'obres i serveis 2004-2011, en concret de l'anualitat de 2007. L'altre 20% el sufraguen a parts iguals els veïns i l'Ajuntament.

En aquesta obra, s'han aconseguit dues millores importants, que no formaven part del projecte original. Per una part, la connexió de tota la zona de clavegueres noves a la xarxa general de clavegueram, les quals en el projecte quedaven fetes, però no connectades. Per l'altra, es durà a terme l'asfaltat de tot el tram de via pública des de la piscina fins a la zona ja asfaltada de Planés. Ara, quedarà pendent una última fase.

Els veïns de l'antic poble de Planés van estar molt anys reivindicant la construcció d'una petita variant de la pista que uneix Planoles amb la collada de Toses. Des que es va asfaltar, moltes persones la fan servir com a alternativa al tram de la Collada de Toses de l'eix pirinenc. És més estreta, però el trajecte és més curt i no hi ha tants revolts ni desnivells. L'increment de trànsit augmentava el risc de tenir accidents en una zona que és molt tranquil·la.

Després de molts anys de reivindicar la variant es va inaugurar el gener de 2009.

LA XIFRA

200.000
euros
ha invertit l'Ajuntament de Planoles en la nova fase del sanejament de Planés.

LA FRASE

Quan es va entregar a l'Ajuntament, Planés no tenia els serveis mínims, ara d'obligat compliment
Eva Salmerón
alcaldessa de planoles

Nova il·luminació

La renovació de l'enllumenat per estalviar energia i millorar la intensitat d'il·luminació, acabar el sanejament, pavimentar els carrers malmesos, renovar i crear voreres, i millorar l'accessibilitat amb la col·locació de baranes i rampes on sigui possible són els projectes que l'Ajuntament de Planoles té previst incloure en el nou pla únic d'obres i serveis de Catalunya. El govern local té concedides subvencions per refer el mur de la depuradora i per a la instal·lació de compactadors de residus i n'està esperant d'altres per a l'enllumenat i la biomassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona