Urbanisme

L'ajuntament de Morella ha de corregir el projecte del Parador

Iniciativa defensa desbloquejar la paralització de les obres després de corregir les barbaritats del projecte

El portaveu d'Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha mostrat el suport de la formació a la necessitat de reiniciar la inversió pública per continuar endavant amb les obres del Parador de Morella, però ha recordat que aquestes actuacions vénen carregades de polèmica per la manera en la qual s'han gestat. Per a aquesta formació política, “el Parador no pot fer-se a qualsevol preu, amb barrabassades sobre el propi patrimoni històric de la ciutat, per això, de la manera que defensem el reinici de les actuacions, demanem que s'aprofite aquest impass per corregir greus errors ”.

En eixe sentit, el portaveu ecosocialista ha remarcat que “som els primers en defensar que Morella i els Ports tinguen un Parador, i anem a defendre-ho, però pensem que l'ajuntament té molta responsabilitat en tot el que ha passat, i per això, esperem que servisca per posar-se les piles i corregir el projecte, buscar l'ajut tècnic perquè s'evite fer un dany innecessari a un patrimoni cultural de primer ordre. Confiem que aquesta situació lamentable servisca per rectificar en la mesura d'allò possible, les pitjors pretensions”

Aquest col·lectiu planteja discrepàncies amb la proposta de l'avantprojecte de Parador i amb les recents actuacions restauradores ja executades (claustre, absis de l'església i neteja dels murs amb doll d'arena (tècnica abrasiva i proscrita per la pròpia D. G del Patrimoni)). Com a conclusió, es va proposar convocar un concurs d'idees, i l'ajuntament de Morella comparteix la proposta.

Per al portaveu d'Iniciativa “ des d'un principi, allò ideal haguera estat que el parador de Morella s'haguera ubicat fora del Convent; si haguera estat així, ja estaria en funcionament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.