Urbanisme

Tortosa refarà des de zero el procés per expropiar les cases de la catedral

L'alcalde assumeix que es va equivocar presentant un recurs i descarta recórrer al Tribunal Suprem

Ferran Bel va explicar que la notificació de la sentència, que El Punt va avançar en la seua edició de dissabte, no els havia arribat a l'Ajuntament fins ahir al matí. L'alcalde de Tortosa va assenyalar que el dictamen del TSJC ratifica la sentència de l'octubre del 2007 de la sala del contenciós administratiu de Tarragona, ja que declarava la nul·litat del procés expropiatori per «greus defectes de forma». Bel va recordar que la sentència que donava la raó als veïns de les cases de la catedral és una de les primeres qüestions que va trobar-se el seu govern al damunt de la taula, i que van decidir presentar un recurs d'apel·lació perquè els tècnics de l'Ajuntament van recomanar que era convenient fer-ho, ja que consideraven que el procediment havia estat el correcte. «Ara podríem presentar un recurs al Tribunal Suprem i escoltaré el que em puguen dir els tècnics; però el més probable és que no ho fem, ja que això demoraria el procés uns quatre o cinc anys més», va anunciar Bel.

L'alcalde va voler assenyalar que el consistori guanyarà més temps si refà l'expedient de les expropiacions de cap i de nou, ja que tampoc els ha donat els fruits esperats l'altra línia encetada el 2007, que era presentar un altre recurs al pla d'ordenació urbana municipal (POUM). «Volem assegurar el tret», va dir Bel abans d'explicar que l'Ajuntament farà el pla especial de tot l'entorn de la catedral, tal com demana la sentència «segons la interpretació que es fa de la legislació espanyola». «Per precaució, fa uns quatre mesos ja vam sol·licitar una subvenció a la Generalitat per poder redactar el pla especial», va revelar. A més, Bel va remarcar que amb la majoria dels propietaris la discussió és «estrictament econòmica», i que al marge de l'expropiació podrien posar-se d'acord en la valoració de les cases afectades per l'enderrocament. Finalment, l'alcalde va dir que el procés no afecta la solució acordada amb el bisbat i el Departament de Cultura per reconstruir les escales de la catedral, i que per això van decidir dividir el projecte en fases.

Els veïns del Portal Sud també guanyen més temps

GUSTAU MORENO

Com els propietaris de les cases de davant de la catedral, els veïns contraris al desenvolupament del pla parcial Portal Sud també han guanyat més temps. El ple va rebutjar ahir, amb els vots en contra de CiU i ERC, i l'abstenció d'ICV i PP, una moció del PSC que reclamava que l'Ajuntament iniciés els tràmits per aprovar aquest pla per implantar indústries aparador al costat de l'autovia de l'Aldea. Tots els grups menys els socialistes van posar en dubte la viabilitat econòmica de la urbanització, tenint en compte la crisi actual. A més, la regidora d'Urbanisme i portaveu de CiU, Meritxell Roigé, va advertir que caldria reallotjar set famílies. Roigé va afegir-hi que el govern dialogarà amb els propietaris, i que potser impulsen una modificació del pla d'urbanisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona