Urbanisme

URBANISME

Vall-llobrega vol créixer en cens amb 400 cases

Urbanisme hi diu que no, però l'alcalde defensa que han de guanyar població

L'alcalde de Vall-llobrega, Rufino Guirado (ICV), va justificar ahir com a “necessari” que el municipi aposti per generar sòl per a 400 habitatges en el nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), que dijous no va superar el tràmit de la comissió territorial d'Urbanisme per aquest i altres motius.

Guirado confia a negociar un acord amb la Generalitat perquè el creixement que proposen és compacte (al voltant del nucli principal del poble) i ja estava previst en les normes subsidiàries vigents, que es van redactar fa tres dècades. La normativa estableix un límit de creixement en proporció al sòl urbà existent, i com que a Vall-llobrega és petit, Guirado va dir que les possibilitats serien “ínfimes”.

L'alcalde va explicar que, d'acord amb el percentatge que els tocaria créixer, tant la viabilitat del municipi com la possibilitat de fer més equipaments estarien en suspens. El cens actual, d'uns 900 veïns, dóna dret a un règim de subvencions públiques que en el cas que superessin el miler d'empadronats s'incrementaria. Per Guirado, tot i la crisi econòmica i immobiliària, hi continua havent gent interessada a viure al poble, provinent de poblacions com ara Palamós i Palafrugell.

Respecte a l'encaix del sector de la pastisseria Xidors en el connector ecològic i l'ampliació del polígon industrial, l'alcalde també es va mostrar optimista, ja que hi ha la possibilitat que s'hi instal·li una empresa nova i que les actuals puguin créixer.

D'altra banda, el govern d'ICV i ERC va aprovar ahir al ple un pressupost de 900.000 euros pel 2013, lleugerament inferior al d'aquest any i sense cap inversió prevista, en espera que el govern aclareixi si hi haurà un pla d'obres nou per als anys vinents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.