Tallat per vacances

Molts carrers del Barcelonès Nord estaran tallats per obres durant l'agost per aprofitar la baixada del volum de circulació

El tall del carrer de Baldomer Solà, al barri del Raval, és un dels més significatius de l'estiu a Badalona, pel que representa el fet d'haver de desviar el recorregut de deu línies d'autobús, però no és l'únic. Un total d'onze carrers de la ciutat estan tallats per obres dels fons FEIL que permetran millorar la calçada, les voreres i els elements del mobiliari urbà d'algunes de les vies més degradades de la ciutat. Són els carrers de Progrés, General Weyler i Cervantes, al barri del Progrés; Hipòlit Lázaro, Miquel del Prat i Autonomia, a la Salut; Goya i Gravina, a Llefià; Porvenir, a Coll i Pujol; i, Doctor Robert, a Bufalà.

A aquestes obres s'hi sumen els treballs de canvi de clavegueram i posterior pavimentació, al carrer de Tortosa, al tram comprès entre les avingudes del Marquès de Mont-roig i Alfons XIII, al barri del Gorg, a càrrec del pressupost municipal, i les obres als carrers de Richard Strauss i Víctor Balaguer, de Llefià, que se sufraguen amb els fons procedents de la llei de barris. També durant l'agost es duran a terme treballs d'urbanització a places i carrers per a vianants, que no afecten la circulació de vehicles per la zona. Els responsables municipals asseguren que en tots els casos s'ha informat els veïns afectats i s'han buscat solucions perquè puguin accedir als guals; també s'han fet els canvis d'emplaçament dels contenidors i de les zones de càrrega i descàrrega. Tot i que reconeixen que és complicat a causa del volum de treballs que es fan simultàniament, asseguren que tenen previst anar informant de manera puntual de tots els talls i també dels carrers que es vagin obrint un cop estiguin acabades les obres. El lloc web de l'Ajuntament –www.badalona.cat– disposa d'un espai dedicat als treballs del FEIL on apareixen tots els projectes en execució.

Una de les obres que van començar ahir –que no forma part del FEIL– és l'enderrocament del pont de la plaça de Trafalgar, al barri de Llefià. La previsió és que els treballs d'aquest pont per a vianants, que està fent l'empresa municipal Engestur, acabaran d'aquí a dues o tres setmanes. La mesura comportarà talls alternatius de trànsit a l'avinguda del Marquès de Sant Mori i als carrers de Ramiro de Maeztu, Reus i Jerusalem. Els treballs afecten també el recorregut de la línia d'autobús BD3. Aquest autobús es desvia des de l'avinguda d'Alfons XIII pel carrer de Guasch fins enllaçar amb la rambla de la Solidaritat.

L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, va visitar les obres ahir i va explicar que l'enderrocament del pont és el «punt de partida» de tot un procés de transformació per a Sant Mori de Llefià. Serra va dir que «el pont era una estructura que ningú utilitzava i que ningú trobarà a faltar». L'alcalde de Badalona va afegir que la desaparició del pont obre una nova perspectiva perquè l'avinguda del Marquès de Sant Mori esdevingui una rambla.

Cap metro fins a La Pau

Si en alguns punts de la comarca la circulació en superfície serà complicada, la xarxa subterrània de metro també posarà a prova la paciència de molts ciutadans per culpa de les obres que afectaran la L2 entre les estacions de La Pau i Pep Ventura de Badalona. Mentre duri l'afectació, del 5 al 30 d'agost, els usuaris disposaran d'un servei d'autobusos substitutori amb parada a cada una de les estacions de metro fora de servei –La Pau, Verneda, Artigues-Sant Adrià, Sant Roc, Gorg i Pep Ventura. La resta de la línia, entre Paral·lel i La Pau, funcionarà amb normalitat. Les obres consisteixen a restituir la plataforma de formigó sobre la via del túnel d'aquest tram tallat i millorar el drenatge longitudinal i transversal. Es retirarà la via, es demolirà l'estructura de formigó i es farà una nova plataforma amb vies. A aquest tall en el servei de metro, que afecta directament estacions de Sant Adrià i de Badalona, també se n'hi afegeix un altre de tren que afectarà la línia C1 de rodalies pel tancament de les estacions de Plaça Catalunya i Arc de Triomf.

Claveguerams, voreres i rieres

Les obres més importants que l'Ajuntament de Santa Coloma executarà durant aquest mes d'agost són la remodelació del parc d'Europa, el parc de la Bastida i la plaça de la Vila, que canviarà l'enllumenat. Aquests treballs, que s'inclouen en el fons Zapatero, no comportaran cap tall de trànsit. Sí que afectaran els conductors durant el mes d'agost els treballs al clavegueram que el consistori ha previst pels carrers Major, Sant Silvestre, Francesc Macià i Sant Andreu.

A Sant Adrià, per la seva banda, les obres emmarcades en el FEIL continuaran afectant a l'agost part del trànsit als barris de Sant Adrià Nord, Sant Joan Baptista i el Besòs. Els treballs consisteixen a urbanitzar els carrers Mossèn Cinto –on es canvia l'enllumenat, se substitueix el clavegueram i les voreres i se soterren els contenidors–, Atlàntida –aquest últim a punt de començar–, el tram del carrer del Carme entre Torrassa i avinguda Eduard Maristany, i la segona fase de la remodelació de vials com ara el del Doctor Fleming i el de Goya. Fora d'aquests treballs finançats amb diners estatals, a Sant Adrià continuarà la urbanització del carrer Sant Ramon de Penyafort entre els carrers Llull i Cristòfol de Moura, a banda de la urbanització de la zona nord del nou barri de la Catalana, que continuarà sense obrir al trànsit l'antiga avinguda que dóna nom al barri.

A Montgat l'obra més rellevant que mantindrà la seva afectació parcial al trànsit serà el cobriment de la riera Sant Jordi, i a Tiana es continuarà desplegant la segona fase de remodelació de voreres al nucli antic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.