Urbanisme tomba el primer POUM del Milà des del 1977 perquè preveu un «creixement excessiu»

La Comissió Territorial d'Urbanisme del Camp de Tarragona va suspendre la setmana passada l'aprovació definitiva del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del Milà, a l'Alt Camp, per considerar «excessiu» el creixement que preveia, segons el director general d'Urbanisme, Pere Solà. El pla proposava sòl per crear 282 habitatges nous, fins arribar a uns 800, en un municipi que només té 177 habitants, amb una estimació que «multiplicaria per quatre la població existent, i està molt sobredimensionada». Urbanisme proposa reduir-la «fins a 90 o 100 habitatges, que ja veurien resoltes les necessitats de l'Ajuntament». El redactat final, per tant, haurà d'eliminar els 163 habitatges previstos ens uns terrenys al costat de la carretera, que «conformen una plana més baixa, i s'hauran de mantenir com a no urbanitzables». El sòl urbanitzable es reduirà a dos sectors al sud-est del municipi –de només 4 km², encaixonat entre el traçat del TAV i el de la nova autovia A-27, a la llera del Francolí– , on es preveuran una reserva d'espais lliures i una altra per a equipaments al costat de la zona esportiva. El pla, que l'Ajuntament haurà de modificar, també permetrà la creació de sòl no delimitat al nord-oest, per si en el futur es vol ampliar el nucli urbà. El consistori s'ha avingut als canvis, segons Solà, perquè la seva prioritat és «mantenir els serveis que té», com la zona esportiva, l'escola o la llar d'avis.

El Milà encara es regeix per una delimitació de sòl urbà que va fixar el Ministerio de la Vivienda el 1977, amb la qual cosa és un dels planejaments més antics del país. Anys més tard, de fet, es va aprovar un pla especial addicional que li permetia un petit creixement de 39 habitatges a l'oest, que encara no s'ha urbanitzat, si bé ara s'hi està construint un nou centre per a la gent gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona