Urbanisme

urbanisme

L'oposició de Juià veu els 600.000 euros per fer un aparcament “malgastats”

Consideren que hi ha altres necessitats més urgents

El pàrquing el paga Càrniques Juià a canvi de la possibilitat d'ampliar les seves instal·lacions

El grup municipal Juià Millor, a l'oposició a l'Ajuntament, considera que els 600.000 euros que s'estan invertint per construir un aparcament al poble són “malgastats”, i que al municipi hi ha altres urgències: “Hem analitzat les necessitats d'aparcament al poble, i ens sembla del tot innecessari fer aquest pàrquing de setanta places”, assegura el portaveu de la formació, Dani Ramírez de Cartagena.

Segons el regidor, a l'entrada del poble hi ha un aparcament que podria tenir fins a cent places, ja previst en el POUM, a trenta metres del que s'està fent i l'únic cost del qual seria aplanar el terreny: “La màxima ocupació d'aquest aparcament ja disponible és de vint-i-cinc cotxes, i normalment n'hi ha deu o dotze”, assegura.

En les dades de què disposa el grup es quantifica en 110 els habitatges censats al municipi, distribuïts en diversos nuclis, un fet que els porta a pensar que era innecessària la construcció del nou aparcament. La zona en què s'està intervenint té uns 2.000 metres quadrats.

Altres prioritats

L'aparcament no el paga el consistori, sinó l'empresa Càrniques Juià. Aquesta companyia es va comprometre amb l'equip de govern (format per CiU i Compromís per Juià) a pagar el nou aparcament a canvi d'ampliar les seves instal·lacions. Tot i admetre que el projecte del nou aparcament inclou funcionalitats positives per al municipi (un espai per als nens, una zona verda i espai per als contenidors), Ramírez de Cartagena i els seus dos companys al ple critiquen s'hi hagi destinat tots els diners, sense tenir en compte altres necessitats. Entre aquestes, compten l'enllumenat del barri de l'Estació, acabar el polivalent amb el nou ajuntament i dispensari mèdic, i la construcció d'un parc infantil. Per poder dotar Juià d'aquests i altres serveis, defensen que hauria estat millor rebre els diners de Càrniques Juià en efectiu.

Els regidor dubten també de la capacitat del poble per mantenir l'obra que ara s'està executant, que qualifiquen de “faraònica”.

LES XIFRES

70
aparcaments
nous hi haurà aproximadament al nou aparcament. L'oposició considera que no en calen tants.
2.000
metres quadrats
té l'àrea en què s'està intervenint. A més del pàrquing, hi haurà espais per al lleure.

Crítiques a l'actitud de l'alcalde

Els regidors de Juià Millor critiquen les formes de l'alcalde, Josep Vidal (CiU), ja que consideren que pren les decisions de manera unilateral “sense tenir en compte l'opinió de ningú més”. Pensen que l'altre grup del govern, Compromís per Juià, participa d'aquesta manera de fer: “Es van repartir el mandat i uns no es fiquen en el que ha fet o vol fer l'altre”, diuen. Denuncien que no se'ls informa de res “fins que ja està fet“. Recorden que malgrat estar a l'oposició el grup va obtenir el 41,45% dels vots en les darreres eleccions, i demanen que es respecti el vot majoritari dels ciutadans deixant-los participar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona