Urbanisme

Exigeixen a Castedo que no hipoteque més el futur d'Alacant

La coalició Compromís li demana que accepte la inviabilitat del Pla General d'Ordenació Urbana proposat pel seu equip

El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha instat a l'alcaldessa, Sonia Castedo, a acceptar que el nou PGOU és inviable per la ciutat, que està desfasat respecte a la realitat actual del municipi, que no respon a les seues necessitats i que és urgent, per tant, retirar-lo i dissenyar un de nou per garantir, a més, que el document estiga lliure de tota sospita de corrupció.

Bellido ha explicat que “el PGOU, l'instrument més potent amb que podem comptar per a dibuixar l'urbe, està previst per a un municipi en creixement que no es correspon amb la realitat i trasllada unes perspectives de creixement insostenible i irracional esborrades per la crisi”.

En aquest sentit, tornen a exigir a l'equip de govern que recapacite i admitisca que el PGOU presentat a la Generalitat ja no aprofita i que cal dissenyar un de nou, amb la participació de tota la ciutadania, en què es posen les mesures per tal d'equilibrar una ciutat amb una dimensió desmesurada i descohesionada per una dualitat urbana molt negativa.

El secretari local ha recordat que “Castedo ja ha hipotecat en part la nostra ciutat amb les grans contractes municipals i, per tant, li demanem que no condicione més el futur del municipi que, a més, no serà gestionat per ella”.

Al mateix temps, Ignasi Bellido ha destacat que només tenint en compte la greu ombra de la corrupció que recau sobre l'elaboració del PGOU, un procés pel qual estan imputats l'alcaldessa i el seu predecessor, Luis Díaz Alperi, este document “ja no té validesa i fa necessari que es torne a dissenyar l'ordenació urbana d'Alacant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia