El Bloc d'Ontinyent proposa una solució urbanística davant del caos generat

L'executiva local del Bloc Nacionalista Valencià davant les darreres notícies que estan apareixent respecte de la situació dels expedients d'enderrocament de casetes d'Ontinyent, assegura que a l'anterior govern municipal no el van deixar assentar les bases per una solució a aquesta difícil problemàtica. Es necessitava que els veïns i especialment els afectats tingueren confiança i tranquil·litat; que no s'iniciaren noves construccions, que el PGOU s'aprovara i poguérem començar a fer ordenacions puntuals, buscant solucions individuals a cada una de les construccions paralitzades.

No va poder ser, per un costat els afectats i per l'altre el PP a l'oposició amb tots els seus recursos mediàtics, van crear desconfiança cap a l'equip anterior i molta crispació, tot el contrari al que es necessitava. El PP no va dubtar en posar en primer lloc el seu interès partidista a l'interès general. El retràs desmesurat i provocat en l'aprovació del PGOU no va permetre iniciar noves ordenacions.

En aquesta nova legislatura, amb un PP amb majoria absoluta, el PGOU ja aprovat, l'oposició sense fer ús partidista del disseminat, els afectats contents perquè el tripartit havia desaparegut i ara eren els seus «amics» el que tenia les solucions promeses, tot feia pensar que el PP ho tenia tot a favor per solucionar la situació dels expedients incoats, l'ordenació de gran part del disseminat i el control ordenat de noves construccions. Però no hi ha estat així, amb tot a favor per realitzar una bona gestió al front de l'urbanisme i en concret amb la situació del disseminat, sembla que ara s'està pitjor que mai.

Per al responsable del Bloc a Ontinyent, «amb el nou govern del PP s'han incrementat el nombre d'afectats. Amb el seu discurs polític semblava que de nou, tothom podia construir-se la caseta com abans del 2005».

Al Ple municipal del 30 d'octubre de 2008 sense cap necessitat, mes enllà d'escenificar davant els afectats la gran victòria del PP i la derrota del tripartit; el PP provoca la irrupció en el procés, de la fiscalia; moment en el que tot canvia. Els expedients arxivats es reobrin, les anotacions al registre continuen,…i la solució promesa, passa per una resolució judicial favorable.

Josep Pla assegura que «estem davant un gran problema que requereix que tots els partits posem per davant l'interès general i prioritzem en una solució de consens; per això deuríem de servir els polítics, per solucionar els problemes i no per crear-los o engrandir-los».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.