Urbanisme

Millora d'imatge i posada al dia de Riudellots de la Creu

Una reforma urbanística començada fa dos anys, que inclou la restauració de la façana de l'església, permet millorar els serveis i la imatge d'aquest poble del municipi de Palol de Revardit

El nucli de l'església de Riudellots de la Creu, un dels pobles del municipi de Palol de Revardit, està experimentant un canvi radical amb les obres urbanístiques que s'hi estan fent i que, molt probablement, estaran enllestides a final d'aquest mes. S'han portat serveis a algunes cases que encara no en tenien, s'han soterrat cables, els vials s'han formigonat, s'ha arranjat la plaça i l'espai del davant de l'església i s'ha instal·lat mobiliari urbà. Les obres també han inclòs l'enderroc de l'antic cementiri parroquial, situat en un costat de la plaça, que ja estava clausurat. Les restes que hi havia s'han traslladat al cementiri municipal. Paral·lelament, s'ha aprofitat per restaurar la façana de l'església, després d'arribar a un acord amb el Bisbat. “Eren unes obres que convenien molt, era el darrer nucli del municipi que quedava per arranjar”, manifesta l'alcalde de Palol, Jordi Xargay.

El cost de les obres ha pujat a 270.000 euros, coberts majoritàriament amb recursos del pla d'obres i serveis, aportacions dels veïns i del pressupost municipal.

Els treballs van començar el 2012 i s'haurien d'haver acabat l'any passat, però l'empresa que els executava va passar per dificultats econòmiques i les obres es van aturar. Després es van encarregar a una altra empresa, que és la que ho està acabant.

La variant de Palol

Les obres de millora de la carretera que uneix la Banyeta i el nucli de Palol, que inclouen una variant al pas per aquest poble, s'estan executant a bon ritme i es podran acabar a principi de l'any vinent, tal com estava previst. El pressupost és d'1,1 milions d'euros, que va a càrrec de la Diputació, que és la propietària de la carretera. Com a obres més destacades, a banda de la variant de Palol, el projecte inclou una petita variant a l'altura del nucli de Vilardell i també un nou viaducte de 30 metres de llargada. A mitjan termini, l'Ajuntament hi farà un carril bici.

LA XIFRA

270.000
euros
és el pressupost de les obres, que es paguen entre el pla d'obres i serveis, els veïns i l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona