Urbanisme

Morella començarà la rehabilitació del despreniment de murada de març

Aquesta obra d'emergència a l'Avinguda Vilafranca és la de major envergadura que caldrà emprendre per recuperar la zona solsida de la carretera

L'Ajuntament de Morella fa setmanes que treballa en aquesta actuació i fent gestions, com ara, la sol·licitud d'ajudes econòmiques al Ministeri per sufragar l'actuació

Morella rehabilitarà el despreniment més important que es va produir en les pluges del mes de març. En la jornada d'avui, l'alcalde ha visitat la zona junt al tècnic municipal i responsables de l'empresa Tragsa per programar l'inici de les obres.

D'aquesta manera, el consistori fa setmanes que treballa per preparar aquesta intervenció i fent gestions. Així, l'obra es va declarar d'emergència pels tècnics, es va aprovar en Junta de Govern i es va informar al portaveu de l'oposició en una reunió la passada setmana, per agilitzar-la.

També cal subratllar que s'han sol·licitat ajudes econòmiques al Ministeri i des del consistori s'espera que es sufrague, en la major part, a través de fons governamentals.

Durant el capítol de pluges que es va prorrogar de forma continuada durant cinc dies, el consistori va publicar cinc ofertes d'ocupació, perquè a principis d'abril ja s'incorporaran aquestes persones a la Brigada d'Obres i Serveis i així poder continuar amb els treballs programats en el municipi i per netejar i reconstruir diversos punts afectats.

Les pluges del mes de març van ser molt importants, registrant xifres de rècord a l'Observatori Meteorològic de la ciutat, amb més de 300 litres per metre quadrat acumulats entre els dies 19 i 25 de març. Això va provocar talls de trànsit a carreteres, solsides, despreniments en diversos punts o filtracions en edificis.

Actuació a l'Alameda

D'altra banda, cal apuntar que ja s'està finalitzant la recuperació del mur del Passeig de l'Albereda, que també es va enfonsar a causa de les pluges del mes de març. En aquesta zona, va caure un mirador contigu a una vivenda, just al mateix passeig. Per a l'execució d'aquesta actuació, també s'ha contractat a empreses de construcció del municipi, que han dut a terme la reconstrucció en poc més d'una setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona