Urbanisme

El nou govern de Cardedeu atura el pla per construir la ronda oest

El nou govern de Cardedeu (Vallès Oriental), format per ERC i la CUP, ha demanat a la Diputació que aturi tots els tràmits relacionats amb la construcció d'una variant del tram urbà de la carretera de Cànoves que implicava l'obertura d'una nova via –la ronda oest– de 2,5 quilòmetres de llargària entre la rotonda de l'entrada per la C-251 i la sortida en direcció a Cànoves, al nord de Can Macip. Era un compromís dels dos partits, que es van integrar a la plataforma La Ronda No Cal, un col·lectiu que ja disposa del suport de moltes persones, entitats i altres partits del municipi. “És la primera trucada que he fet com a alcalde”, assegura el batlle, Enric Olivé.

“Aquesta infraestructura no és necessària per al poble. Té un recorregut que malmet el patrimoni natural, un dels nostres grans valors; té un cost alt i considerem que ara hi ha altres prioritats, com les necessitats socials; no se n'havia fet cap procés participatiu previ i no veiem que els beneficis siguin els que manifesten”, assegura Olivé. “Potser portaria una petita millora en el trànsit, però això no compensa l'impacte ambiental que tindria”, hi afegeix. Tampoc no veu justificada la inversió prevista, de cap a cinc milions d'euros.

La decisió ha estat ben rebuda per la plataforma que n'era contrària. “Ho valorem positivament com a acció política i d'acte de coherència i honestedat”, explica Agustí Cervigón, president del grup. Amb tot, assegura que continuaran “vigilant”.

L'acord entre l'Ajuntament i la Diputació per tirar endavant aquesta infraestructura es va presentar al març, amb el govern de CiU encapçalat per Calamanda Vila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia