Una cooperativa gestionarà la promoció d'habitatge social de la Creu de Terme a Tiana

L'Ajuntament ven a l'entitat Habitatge Entorn cinc parcel·les on es faran 76 pisos

En total, Tiana rebrà 1,3 milions d'euros per les cinc parcel·les del sector de la Creu de Terme: 300.000 euros abans de finals d'any i el milió restant el 2010. El tinent d'alcalde de l'àrea de Serveis Territorials, Joan Pau Hernández (Gent), va explicar dimarts al ple –en què es va aprovar la venda dels terrenys– que el canvi de model respon a la situació econòmica. «La idea és adaptar la política d'habitatge social al context actual», va dir, i va assegurar que la venda millorarà «l'accés a l'habitatge» dels tianencs. L'entitat receptora dels terrenys serà Habitatge Entorn, «d'àmplia experiència», que gestionarà la promoció a través d'una cooperativa. Les bases per poder-hi participar es fixaran aquesta tardor.

Els arguments esgrimits pel govern no van convèncer gaire els grups de l'oposició, que hi van votar en contra. Ferran Vallespinós (PSC) va criticar la falta de debat –«creiem que un canvi de model com aquest s'hauria d'haver debatut», va dir– i va qüestionar que les raons actuals que fan que el govern opti pel sistema cooperativista siguin les mateixes el 2012, quan s'entreguin els habitatges. Hernández va utilitzar les «garanties financeres» de l'entitat Habitatge Entorn per defensar la venda i, tot i que va admetre que la situació el 2012 serà «una altra», va assegurar que era el moment de planificar el futur de la promoció. Vallespinós també va criticar que els pisos siguin finalment de venda quan Gent, estant a l'oposició, deia que els «avantatges del lloguer eren immillorables». El regidor d'ERC, Jordi Gost, també va lamentar l'absència d'un debat. «Hauria estat més prudent parlar a bastament del tema», va dir. I hi va afegir: «Hem vist precipitació del govern en obtenir liquiditat.»

Ajuts per als compradors

L'Ajuntament ha aprofitat la venda de terrenys per canviar la tipologia dels habitatges, que deixaran de ser de preu concertat (3.006 euros/m²) –com es preveia inicialment– i seran de règim general (1.940 euros/m²). «Hem volgut proporcionar un tipus d'habitatges que per les seves condicions poden ser una alternativa per a aquells que no han tingut capacitat per accedir a la promoció de Can Jordana», va explicar Joan Pau Hernández. A més de la reducció del preu, els compradors podran acollir-se a subsidis públics en el finançament (des de 60 euros per cada 10.000 euros de préstec hipotecari durant deu anys) i altres ajuts directes per pagar l'entrada (des de 6.200 euros per habitatge), previstos pel pla de l'habitatge de Catalunya 2009-2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona