Urbanisme

Xerta amplia l'àmbit de l'hotel Villa Retiro

Xerta ha modificat el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) per ampliar l'àmbit de l'hotel Villa Retiro. L'espai es troba al nord-est del municipi i va ser construït entre els anys 1879 i 1882, en una finca propietat d'una família d'indians. D'estil modernista colonial i catalogat com a bé cultural d'interès local, des de l'any 2006 l'edifici acull un hotel de cinc estrelles amb nou habitacions i un restaurant guardonat amb una estrella Michelin.

Segons va aprovar ahir la comissió territorial d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre, l'àmbit sumarà 1.850 metres quadrats a l'extrem sud-oest, on se situa una part del jardí i de l'aparcament del complex, que al setembre disposarà d'una escola de cuina. La finca, on hi ha jardins amb arbres i plantes portats de l'Amèrica del Sud i fins i tot una gruta i un llac, té 16.984 metres quadrats. La modificació urbanística també incorpora una nova qualificació de zona de serveis privats per regular els paràmetres d'ordenació de la finca, que recull el que es preveu en el pla especial urbanístic hoteler de Villa Retiro.

Finalment, s'accepten l'ús de sala de ball i l'ús educatiu, ja que actualment existeix una sala de festes per a esdeveniments socials i, en els pròxims mesos, començarà a funcionar l'escola de cuina. Els canvis, però, no impliquen un increment del sostre edificable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona