Urbanisme

Els veïns de Deltebre reclamen la retirada del nou pla territorial de l'Ebre amb 2.540 al·legacions

Tot i que el termini oficial per presentar les al·legacions al nou pla territorial de les Terres de l'Ebre s'acaba demà, la Generalitat vol garantir la màxima participació, i és per això que podria allargar aquest període uns dies. Sobretot, després que ahir l'Associació de Veïns Delta, de Deltebre, va presentar al registre de l'Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece) un total de 2.540 al·legacions, que volien que els segellessin una per una. «És el primer cas d'aquest tipus que ens hem trobat», va explicar la directora de l'Idece, Genoveva Margalef, després d'acordar que l'entitat rebrà una còpia segellada de cada al·legació més endavant, ja que ahir no hi havia prou funcionaris per atendre aquesta demanda. Les 2.540 al·legacions estan avalades per uns 860 veïns de Deltebre, que creuen que el nou pla territorial «hipoteca» el futur dels municipis, i en especial el creixement urbanístic, turístic i industrial de Deltebre i de Sant Jaume d'Enveja. Així, el president de l'associació de veïns Delta, Pasqual Chacón, va afirmar que caldria retirar el nou pla i fer un altre document, tenint en compte els pobles del territori. «No volem ser el jardí de Barcelona, perquè els de fora puguen venir els caps de setmana amb la bicicleta i l'entrepà», va dir Chacón.

Per la seua banda, l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Sancho (CiU), també va reclamar ahir, «oficialment», la retirada del nou pla territorial, i va fer una crida a la resta d'alcaldes de l'Ebre perquè facin el mateix, «per davant dels interessos dels partits». Segons Sancho, «no es pot defensar el territori amb manifestacions i alhora hipotecar-lo amb plans com el pla territorial», que serà «despoblament, desindustrialització i desinversió».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona